Ha az elmúlt tíz évben egyik szülinapodra sem emlékszel és idén mondjuk szeretnél, akkor adunk öt tippet, ami talán még élvezetesebbé (és bizonyosan emlékezetesebbé) teheti a Te napodat.

Oké, ismerjük a mondást, hogy a jó sztorik nem egy salátával kezdődnek, de nem is biztos, hogy tizenix röviddel és négyféle mixelt hosszúval földöncsúszósra begyantázott parti az, amitől a legkirályabb lehet a szülinapod. Szóval ha egy kicsit eluntad, hogy már csak protokollból is be kell rúgni, ha jól esik, ha nem, akkor íme itt van öt dolog, amit helyette tehetsz.

1: Napközbeni buli egy tó mellett 

A legjobb barátaid vajon akkor is azok, ha épp nem ütitek meg együtt a várost? Na ez mindjárt kiderül, ha egy napközbeni partikát szervezel – mondjuk egy parkba vagy tó mellé. A vízben hülyülés közben persze úgyis befér egy-két sör, de a lényeg nem a bepiáláson lesz, hanem a chillen, meg a hekkzabáláson, a baromkodáson és a közös élményeken – amiket olcsón kihozhatsz és még emlékezni is fogsz rájuk.

2: Utazzatok el külföldre 

Akár fél évvel előre is leszervezhetsz a szülinapodra egy fasza külföldi utat a legjobb haverokkal, a barátnőddel vagy épp a családdal: azzal a szűk körrel, aki bír téged annyira, hogy ne csak a két sarokra lévő kocsmában dobjon meg egy Unikummal, hanem elmenne veled pár napra külföldön csapatni. És nem is feltétlenül kocsmatúrázni kell ott sem: például nyomhattok egy hegymászást, vízi extrém sportot, biciklis túrát, roadtrippes motorozást közösen – te tudod, mi a kedvenc hobbid, amit szenvedélyesebben szeretsz a merevrészegségnél.

3: Kemping

Ha a külföldi trip túl nagy szervezés és nem mindenkinek fér bele anyagilag, akkor baromi jó dolog lehet egy belföldi vadkempingezés. A fák ölelésében, a tábortűz körül bográcsozni, táncolni, énekelni és este meztelenül a patakban fürödni: szerintünk maradandóbb élmény lehet mint négykor a Kakasban mutogatni az Ászokra, hogy Méeejjjettkérekhh'emvajjokrészegajjjinnom.

4: Fesztiválozzatok!

Ezen most biztosan nézel egyet, hogy a nem részeg programok közt ajánljuk, pedig így is lehet csinálni. Hamár a kedvenc zenekarodra tombolsz, ha elmész egy sütögetős gasztrofesztre, ha bepróbálsz egy évek óta csak álmodozásként tacepaón lévő külföldi fesztet, már sokkal különlegesebb programmá teheted a szülinapodat egy normál kocsmai bekarmolásnál (amit amúgy is hetente elkövet az ember akár annak örömére vagy bánatára is, hogy hétfő van, szóval no extra).

5: Kérj egy élményt!

Ha már eluntad, hogy évek óta folyékony formában érkezik a szülinapi köszöntőd, akkor kérd meg a belső baráti körödet, hogy az üveg piák helyett inkább egy élményt ajándékozzanak neked. A fentiek közül (extrém sportok, fesztivál, egy közös trip vagy belföldi nyaralás stb.) bármelyik beadhatja – és sokkal epikebb lesz visszaemlékezni valami adrenalinpumpáló vagy akármilyen formában a normál hétköznapoktól eltérő, közös élmény a szülinapodon. Szóval csak boldogan, ez a te napod és emlékezz rá, hogy tényleg nem kötelező berúgnod, hanem azt csinálsz, ami neked tetszik!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Akár helikopterrel együtt a tenger alá merülhet az albinó bálnáról elnevezett szuperjacht

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

További cikkeink a témában