A szemöldök egy férfi arcának karakterét hangsúlyosan meghatározza, és egyesek szerint sokkal inkább a lélek tükre, mint a szem. Ez pusztán két ok, mely arra buzdíthatja a teremtés koronáit, hogy érdemes figyelmet fordítaniuk erre a területre is. A szemöldököt elhanyagolni legalább annyira rossz döntés, mint a művien tökéletes szőrszálak villantása, holott a makulátlanul férfias tekintethez korántsem vezet bonyolult út.

Mielőtt még belevágnánk

A szemöldök szerepe évszázadok óta igen rendkívüli a különböző kultúrákban. Az arc akcentusának is nevezhetnénk, mely növeli a vonzerőnk, segítségünkre szolgál érzelmeink kifejezésében, és ami a szexet illeti, aktív szerepet játszik a vizuális jelek küldésében. Hogy jobban megismerjük, és átérezzük, ennek a néhány szőrszálnak igen is jelentősége van, segítségül hozunk három tényt, melyet érdemes tudni a szemöldökről.

Az átlagos szemöldök ötszáz szálból áll: Ez nem olyan sok, mint aminek hangzik, ezért a szemöldök kialakításánál óvatosan kell bánni a csipesszel. Minden fajta testszőrzet közül ugyanis a szemöldök az, amely kétszer lassabban nő vissza, ezért úgy döntsünk, hogy az esetleges következménnyel tovább kell együtt élni, mint azt először gondolnánk.

A szemöldök fontosabb szerepet tölt be az arcfelismerésben, mint a szem: Az MIT kutatói nemrég egy tanulmányukban megállapították, hogy egy baráti arc felismerésében fokozottabb szerepe van a szemöldöknek, mint magának a szemnek. A kísérlet folyamán hol a szemet, hol pedig a szemöldököt távolították el az arcképekről, melynek során az alanyok sikeresebbek voltak az arcok azonosításában, abban az esetben, ahol csupán a szemöldököt látták.

A szemöldököd elárul: Ami talán nem közismert tény a szemöldökről, vagy az emberi fiziológiáról úgy általában az, hogy az emberi arc különbözik a többi testrésztől. Felépítése bonyolult, rendkívül sok izomkapcsolatából áll, melyek nagy része közvetlen módon további izomcsoportokhoz csatlakoznak. Mindennek egyenes következménye, hogy mozgásuk sok esetben akaratlan, melyeket az orvostudomány mikrokifejezéseknek hív. Apró, a másodperc tört része alatt végigfutó gesztusok ezek, melyek elárulják valós érzésünket akkor is, ha mi azt nem akarnánk. Ily módon nem számít, milyen eltökélten kívánjuk megtartani az igazságot, vagy éppen ellenkezőleg, eladni a hazugságot, szemöldökünk előszeretettel elárul bennünket.

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldökhöz mindössze két eszközre, egy kis időre, és némi koncentrációra van szükség.

  1. lépés: Egy szempillaspirál pálcájával (a csajodtól nyugodtan el lehet kérni) fésüld fel a szemöldököket, ily módon tökéletesen kirajzolódik előtted, melyik szál megy, és melyik marad.
  2. lépés: Egyik kezeddel emeld meg kissé homlokod, melynek köszönhetően a bőr feszesebb lesz, ezáltal hatékonyabban fogod tudni gyökerestől eltávolítani a nem kívánt szálakat.
  3. lépés: Egy csipesz segítségével gyors, és könnyed mozdulatokkal kezd el kihúzni a szőrszálakat a két szemöldök közül, majd folytasd ezt a szemöldök felső vonala feletti kósza szálakkal. Nem baj, ha nem teljesen szimmetrikus.
  4. lépés: Dúsabb szőrzettel rendelkező férfiak a szemöldök alsó vonala alatt is ritkíthatják a szálakat, de ez már nem feltétlen szükséges, sőt. Némi kis túlnövés igazán férfias tud lenni.
  5. lépés: Olykor felfedezhető, hogy egy-két szál hosszabb, mint társaik. Őket a szemöldök fésű és egy kisolló segítségével vissza lehet vágni a következőképp: a szálakat felfésülve, a fésűt végig a szemöldökhöz tartva, visszavágjuk a szóban forgó hosszú szőrszálat.

A benőtt szőrszálak kezelése

Benőtt szőrszálak testünkön szinte bárhol előfordulhatnak. A probléma bizonyára mindenki előtt ismeretes, a megoldására azonban most egy olyan módszert mutatunk be számotokra, mely felülmúlja az összes eddigi praktikát. A kisollóval történő amatőr beavatkozásokat örökre elfeledhetjük, ha van otthon egy doboz aszpirinünk. Egy kiskanál segítségével törjünk össze két szemet a gyógyszerből, majd egy kis víz hozzáadásával keverjünk belőle egy sűrű masszát. Az így kapott krémet kenjünk fel a benőtt szárszál okozta piros bőrfelületre, majd a hatékony kezelés érdekében, hagyjuk is rajta azt. Ha adott esetben éppen munkába készülünk, némi korrektor segítségével elfedhetjük a kezelt területet, de semmiképp ne mossuk le idő előtt az aszpirines pakolást. A módszer kiválóan alkalmazható még érzékeny helyen felbukkanó pattanások eltüntetésére is.

Az összenőtt szemöldök stílusbakinak számít, de hogy mit tartunk még számon hibának, arról itt bővebben olvashatsz! 

És ezt olvastad már?
Ha péntek, akkor Stella-fotók
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!