A Tinder egy olyan funkcióval tenné biztonságosabbá az első randikat, ami elküldi a felhasználó pozícióját a segélyhívónak és szükség esetén még a rendőrséget is kihívja.

A pánikgomb ingyenes frissítésként érkezik a népszerű alkalmazásba, és a segítségével a randizóknak lehetőségük lenne azonnali vészjelzést küldeni, ha veszélyben éreznék magukat a találkozó közben.

A gomb véletlen megnyomását azzal szűrnék ki, hogy a megnyomás után még egy kódot is be kell írni. Ha ez nem történik meg, egy diszpécser megpróbálja chaten felvenni a kapcsolatot a felhasználóval. Ha erre nem jön válasz, akkor a következő lépés egy telefonhívás, és ha ezt sem fogadja a felhasználó, akkor a Tinder munkatársa értesíti a rendőrséget.

A szolgáltatást használókat az app külön is jelölné, ami visszatartó erejű lehet, ha valaki netán erőszakoskodáson törné a fejét. Természetesen a cég is tisztában van azzal, hogy biztosan lesznek téves riasztások, de erről azt mondják, hogy

inkább feleslegesen menjen a segítség, amikor nincs rá szükség, mint hogy ne menjen, amikor pedig kellene.

A szándék dicséretes, de már most látjuk magunk előtt, ahogy egy borozós randi szalonspiccében benyomódik a pánikgomb, a becsiccsentett felek nem veszik észre sem a chatet, sem a hívást, ezért végül a rendőrség rúgja rájuk a hálószoba ajtaját lepedőakrobatika közben.

Egyébként még ezekkel a lyukra futásokkal együtt is egyet értünk a fejlesztőkkel.

Elnézést kérünk a durcás főképért, de a 2011-es Panic Button (Pánikgomb) című horrorgagyi plakátja annyira illett ide, mint címer a zászlóra.

És ezt olvastad már?
Két minimál stílusú skandináv ház, amibe gondolkozás nélkül beköltöznénk – azonnal