Porcelán, üveg és újra felhasználható poharak és tányérok lesznek jövőre a német vonatokon, a vegán menü pedig máris uralkodik.

Jövőre akár porcelán csészében is kérhetik a kávét a Deutsche Bahn utasai – jelentette be a hulladék mennyiségének csökkentésére törekvő német vasúttársaság. A gyorsvonatokon és IC-ken „kiváló minőségű porcelán és üveg” poharakban és tányérokban szolgálják majd fel az ételeket, italokat.

Ezen kívül a büfékocsiban minden rendelést újra felhasználható poharakban, tányérokban és tálakban szolgálnak majd fel, ingyenesen, letét nélkül. Ugyanakkor külön kérésre továbbra is elérhetőek lesznek műanyag és karton csomagolások.

A változtatással a Deutsche Bahn valójában megfelel a január 1-től hatályos német törvényeknek, amikortól az éttermeknek és kávézóknak újrafelhasználható csomagolásban kell kínálniuk to-go termékeiket. Az egyszer használatos csomagolást nem tiltják be, de ingyenesen kell alternatívát kínálni.

Más változás máris történt: március óta a Deutsche Bahn vonatain kínált ételek több mint fele vegán vagy vegetáriánus, a környezeti lábnyom csökkentése jegyében.

A DB a saját célkitűzése szerint 2040-re teljesen karbonsemlegessé válna.

(Forrás: Guardian, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Porsche Lifestyle – kiegészítők egy művészien tökéletes élethez

Letisztultság, izgalom, precízió – ezeket a tulajdonságokat tükrözik a Porsche sportautói. És ugyanezt a filozófiát testesítik meg az aprólékosan megmunkált kiegészítők is, amelyek segítségével környezetünkben is megkaphatjuk a Porschétől megszokott tökéletességet. A Porsche Lifestyle kínálata kivételes anyagminőséggel és látványos kidolgozással biztosítja a modern, mégis kortalan kiválóságot.

És ezt olvastad már?
Az ital, ami megmenthet egy pocsék téli napot (és nem forralt bor)
További cikkeink a témában