Hétvégi tippjeink a szabadidő minőségi eltöltésére.

Háromnapos fesztivál a fővárosi állatkertben

A Föld napja alkalmából változatos programokkal, egyebek mellett állatbemutatókkal, látványetetésekkel, tematikus sétával várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben a hétvégén, ahol a Föld Fesztivál utolsó napján Samut, az egyéves kiselefántot is felköszöntik majd születésnapja alkalmából.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

A programok többsége az élővilág, illetve a természet- és környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik, de a kulturális sokféleség bemutatására is nagy figyelmet fordítanak. Lesz többek között méhészeti bemutató, öko-bütykölde, az afrikai állatokat megismertető séta, régészeti homokoZOO, állati felvonulás, moldvai tánctanítás, kínai kulturális bemutató és henna testfestés is.

Mikor? Április 22–24., péntek–vasárnap Részletes program itt.

Hol? Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest XIV., Állatkerti krt. 6-12.)

Vega napok Badacsonyban

A gasztrohegyi hétvégék sorában a vega tematika következik. A táj gyönyörű, a borok finomak, az ételek pedig ezúttal hús nélküliek: nepáli zöldséges batyuleves, vegán csirkeragu zöldspárgával, medvehagymás burgonyafelfújttal, sült cékla főzelékkel – csak két tétel a programsorozatban részt vevő badacsonyi éttermek kínálatából.

Hableány, Bonvino Hotel, Tilia Borbendéglő, Pláne Badacsony borterasz, Borbarátok Étterem, Istvándy Borműhely, Laposa Terasz, Kisfaludy-ház Étterem, Vánkos, Tölgyes Kúria – lehet választani!

Mikor? Április 23–24.

Hol? Badacsony tíz éttermében. Részletek itt.

I bike Budapest szombaton

Tekerj át a városon úgy, ahogy máskor nem lehet! – így invitál a Critical Mass Hungary és Magyar Kerékpárosklub az idei I Bike Budapestre. Az esemény nemcsak egy óriási, hangulatos bringás felvonulás: idén azt szeretnék elérni, hogy a metrópótlás után kerékpársáv legyen a buszsávból az Üllői úton, tegyék biztonságosabbá a kiskörúti biciklisávot, és a felújítás után bringázható legyen a Lánchíd.

A menet délután háromkor indul a városligeti Királydombról, a bringaemelés várhatóan ötkor lesz a margitszigeti nagyréten.

Mikor: Április 23. Részletek itt.

Hol: Budapest, Városliget – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Erzsébet híd – Clark Adám tér - Alagút - Krisztina körút - Erzsébet híd - Pesti alsó Rakpart – Árpád híd – Margitsziget

És ezt olvastad már?
Ha egy szép francia teniszezőnőről néznél képeket…