Nem volt két egyforma alaprajzú szoba a hotelben, de az eklektikus enteriőr a lehető legtöbbet hozta ki a helyzetből.

Kívül nyers „kagyló”, ami belül luxust rejt – ebben a szellemben vágtak neki a QT Auckland hotel átalakításának az új-zélandi város kikötőnegyedében. Erős színeket és értékes helyi anyagokat használtak a felújítás során, bekerültek tipikusan helyi falikárpitok, szőnyegek, grafikák és más műalkotások, amelyek mind Auckland DNS-ét és a tengert testesítik meg.

Nem volt könnyű feladat: a hotel 35 szobája mind egyedi, különböző mérettel és alaprajzzal, és olyan meglepetésekkel, mint az ívelt falak, aszimmetrikus kialakítás. Az eklektikus terek azonban tele vannak élettel, a beltér számos emlékezetes, inspiráló pillanatot produkál, amire ráerősített a dizájnvezérelt felújítás is.

A QT Auckland „dizájn per négyzetméter” alapon kiemelkedő, főleg – mondják az építészek – mert egy adott idő- és költségkereten belül valósult meg.

A merész színhasználat nyugtatóan hat a reggeli vagy késő délutáni szűrt fényben; az eredeti szerkezet látszóbetonját meghagyták a mennyezetnél mementónak; a vintázs, fekete keretes bordázott üveg- és fémparavánok összekötik a fürdőszobát a lakó- és hálótérrel, az ágyak melletti modern lámpák kiemelik a tér drámaiságát.

Az étteremben külön szekció jutott a világszerte ismert új-zélandi boroknak, míg út közben sétálva számos meglepetésben lehet része a látogatónak, a lifttől kezdve a különböző színeken és dekorelemeken át.

QT Auckland, hotel átalakítás, Új-Zéland

Tervezőiroda: Nic Graham & Assoc.
Átadás éve: 2021
Díjak: Paul Davis Hotel Design Award a legjobb átalakításért; shortlistes az Australian Interior Design Awardson.
Fotók: Sam Hartnett, Alex Wallace

Maradjunk Új-Zélandon:

És ezt olvastad már?
Örményország meghívót címzett a világnak