Jó ötletnek tűnt a sütéstől a szállításig automatizálni a pizzakészítést, aztán akkora pénzt buktak, hogy át sem merjük váltani forintra.

Csődbe ment, és minden eszközét felszámolják a Zume nevű Szilícium-völgyi robotizált pizzakészítő és -szállító startupnak.

A Zume 445 millió dolláros kockázati tőkefinanszírozást gyűjtött, ebből 375 millió dollárt a SoftBanktól 2018-ban, amikor a cég potenciális értékét 2,25 milliárd dollárra taksálták.

Aztán jött a koronavírus, és gondolhattuk volna, hogy a legjobbkor fogott bele a robotizált pizzagyártásba a cég, ám mégsem így lett.

„Ez rengeteg pepperoni – kommentálta a hírt az Axios. – És sajt, aminek lefolyását a pizzáról nyilvánvalóan nem tudta megakadályozni a cég.”

Pedig a Zume küzdött a túlélésért, először elküldte a dolgozóinak több mint a felét, aztán megpróbált gyökeres fordulatot venni, és a robotizált pizzaszállításról átállt a fenntartható csomagolásra. Nem vagyunk biztosak abban, hogy kell tanulság, az mindenesetre biztos, hogy nem eszik olyan forrón a ... kását, a gépi (MI, robotikus) eszközök sem mindenhatóak. És különben is, sokkal szórakoztatóbb a pizzakészítés így:

Ki a menőbb, a bumerángos pizzás vagy a kemencében eltűnő üzbég?

Látványpékség ázsiai módra: egy távol-keleti srác elhajítja a pizzatésztát az éjszakába, egy üzbég pedig derékig behajol a kemencébe. Melyikük a menőbb?

(Forrás: Axios, fotó: GettyImages, illusztráció)

Ez is érdekelhet:

Émelyítően gusztustalan pizzareklámot készített a mesterséges intelligencia

Legfeljebb Drakulának vagy az amstetteni rémnek jönne meg a kedve a pizzázáshoz.

Csak röhögnek az olaszok a bedőlt amerikai pizzaláncon

Te elmennél Kínába nyitni egy kínai éttermet? Na ugye!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában