Egy michigani férfi gyógyszerek helyett valami egészen más terápiával győzte le a kínzó depressziót.

Chris Lemanski ugyanis elhatározta, hogy keresztül fogja sétálni egész Európát. Erre a döntésre pedig azok után szánta el magát, hogy elég kemény időket élt át.

Elég súlyos depresszióban szenvedtem. Nagyjából már azon voltam, hogy feladom az egészet

- vallotta be a 26 éves férfi, aki az unokatestvérétől azt a tanácsot kapta, hogy menjen el sétálni, attól majd kitisztul egy kicsit az agya. Ő pedig megfogadta ezt a tippet, és nekiállt sétálni. Aztán csak sétált, sétált, sétált és még tovább sétált. Isztambultól egészen Lisszabonig.

Még 2016 áprilisában vágott neki az útnak, miután vett egy olcsó repülőjegyet Isztambulba. Összesen 18 hónapig tartott az útja, és 14 országon vágott keresztül. Egész nap sétált, éjszakánként pedig felverte a sátrát valahol. Az útja közben persze rengeteg emberrel ismerkedett meg, és elmondása szerint mindenütt pozitívan és szeretettel fogadták, kivéve Luxemburgot, ahová azonban saját bevallása szerint "elég büdösen és szőrösen érkezett."

Spóroltam egy kis pénzt és vettem egy ukulelét, azzal játszottam az utcán, hogy tudjak magamnak ételt venni. Ezen kívül a blogomon keresztül is adakoztak néhányan

- mesélte Chris, aki azt is elmondta, hogy sokan olyan nagylelkűek voltak, hogy sört és vacsorát is adtak neki.

Ráébredsz, hogy sokkal erősebb vagy, mint gondolnád. Nem volt annyira kellemes, hogy őszinte legyek, de egy idő után hozzászoksz és mész tovább. Megtanulod tolerálni a fájdalmat és a kényelmetlenséget. Megtanulod élvezni az egészet egy idő után

- foglalta össze a kis híján 10 ezer kilométeres séta tanulságait Chris.

Nem egy szokványos módja ez a depresszió leküzdésének, de biztos hatásos.

(via)

És ezt olvastad már?
A férfiak jóval környezetszennyezőbben táplálkoznak, mint a nők