Az év edzője Jupp Heynckes lett, az év női játékosa a német Nadine Angerer lett, a Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovic kapta, négy barcás az év csapatában.

Meglepő fordulat, a meghosszabbított szavazás után a 2013-ban semmit sem nyerő Cristiano Ronaldo nyerte az Aranylabdát, a szavazatok 27.99 százalékát kapta meg. Cé a Barcával bajnok argentin Leo Messit (24.72), és a mindent megnyerő bayernes franciát, Franck Ribéryt (23.39) előzte meg. A portugál támadónak egyébként pazar véve volt, számolatlanul rugdosta a gólokat a Real Madridban, valamint Portugáliát gyakorlatilag egyedül lőtte ki a vébére. CR 2008 után nyerte el ismét a legjobbnak járó a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat. Ronaldo előbb sírt a meghatódottságtól, majd mindenkinek mindent megköszönt.

Mi már novemberben sejtettük, hogy ő nyer, miután elég furcsa döntést hozott a FIFA.

A FIFPro év csapata: Neuer – Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves – Iniesta, Xavi, Ribéry – Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic, Messi

Az év edzője természetesen a Bayernnel mindent behúzó Jupp Heynckes lett, az év góljáért járó Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovic kapta, az év női játékosa pedig a német Nadine Angerer lett. Pelé tiszteletbeli aranylabdás lett, ha már anno nem kaphatta meg.

Ibra ezért a gólért kapta a Puskás-díjat:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 11 ezer Bayern-drukker írta alá a Tuchel maradását kérő petíciót

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés