Az év edzője természetesen Jupp Heynckes lett, az év góljáért járó Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovic kapta, az év női játékosa a német Nadine Angerer lett, Pelé is kapott egyet, mert anno ő nem nyerhette meg. Cé még sírt is.

Meglepő fordulat, a meghosszabbított szavazás után a 2013-ban semmit sem nyerő Cristiano Ronaldo nyerte az Aranylabdát, a szavazatok 27.99 százalékát kapta meg. Cé a Barcával bajnok argentin Leo Messit (24.72), és a mindent megnyerő bayernes franciát, Franck Ribéryt (23.39) előzte meg. A portugál támadónak egyébként pazar véve volt, számolatlanul rugdosta a gólokat a Real Madridban, valamint Portugáliát gyakorlatilag egyedül lőtte ki a vébére. CR 2008 után nyerte el ismét a legjobbnak járó a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat. Ronaldo előbb sírt a meghatódottságtól, majd mindenkinek mindent megköszönt.

Mi már novemberben sejtettük, hogy ő nyer, miután elég furcsa döntést hozott a FIFA.

A FIFPro év csapata: Neuer – Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves – Iniesta, Xavi, Ribéry – Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic, Messi

Az év edzője természetesen a Bayernnel mindent behúzó Jupp Heynckes lett, az év góljáért járó Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovic kapta, az év női játékosa pedig a német Nadine Angerer lett. Pelé tiszteletbeli aranylabdás lett, ha már anno nem kaphatta meg.

Ibra ezért a gólért kapta a Puskás-díjat:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.