Most érkezett a friss és teljesen megdöbbentő hír emeleszes belső emberünktől, hogy a decemberben szövetségi kapitánynak kinevezett Pintér Attila váratlanul beadta lemondását, és a szövetség kisebb procedúra után Kondás Elemért nevezte ki a válogatott új vezérének.

Miután legnagyobb megdöbbenésemre decemberben Pintér Attilát nevezték ki szövetségi kapitánynak Egervári eltávolítása után, most legalább annyira értetlenül állok a hír előtt, hogy a látványos, közönségcsalogató focit játszó Győrrel bajnokságot nyerő, "taktikailag a legjobban felkészült magyar edző” bedobta a törölközőt. Pintér egyelőre nem nyilatkozott, a szűkszavú közleményből annyi derül ki, hogy a Finnország elleni felkészülési mérkőzés elemzésével most végzett a mester...

Az alapos munka után rájött, a jobb oldali védő pozíciója lyukas, valamint döbbenten tapasztalta, hogy meggyőző játékunk ellenére kikaptunk. És emellett türelmetlenséget vélt felfedezni a szurkolók egy része felől, valamint edzőkollégái is rosszallóan tekintettek rá korszakos ötlete, a minden héten há... válogatott edzést! miatt. A megosztottság, és a sikertelenség felőrölte Pintért, már nem képes motiválni a válogatottat.

Miután a kiváló pedagógus és cicerói szintű szónok hirtelen, egyoldalúan kilépett szerződéséből, az MLSZ azonnal behívatta az NB I magyar trénereit – maradva az eredeti koncepciónál, miszerint ismerni kell a keretet, közeget –, és néhány óra alatt döntött. Először egy gyors IQ-, edzéselmélet és módszertan-, valamint élettanteszt volt a program, majd szóban vizsgáztak egy háromfős szakmai testület (Mészöly Kálmán, Mezey György és Tornyi Barnabás) előtt, a végén pedig egy sajtótájékoztatót szimuláltak a versenyzőknek. A kiértékelés után kimagasló eredményt ért el a DVSC edzője, Kondás Elemér (értesüléseink szerint főleg a szóbelije, valamint a sajtóval való kommunikációja volt kiemelkedő), így azonnal elé toltak egy biankó szerződést.

Mélységesen le vagyok sújtva, hogy mindenki Pinyőjének sorsa végül pont az lett, amit decemberben jósoltam: "Na jó, legyen inkább az, hogy most feküdjünk szépen vissza, szenderedjünk mély álomba, és ha felkelünk, akkor talán odaáll elénk széles mosollyal a táskás szemű Csányi bácsi, és annyit mond: nyugi haver, tényleg csak vicc volt! December 19-e az új április elseje. Ugye?!"

Sok sikert, Elemér!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Meglepődsz, hogy melyik a világ legértékesebb futballklubja

Alig hisszük el, melyik európai klubhoz igazolhat Cristiano Ronaldo

A francia elnök maximális nyomásgyakorlással próbálja elérni, hogy Mbappé ott legyen az olimpián

További cikkeink a témában