Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha idáig nehéz volt dönteni a multisport órák között, hogy melyik a jobb, akkor ebbe a képbe még a Coros órái is belekavarnak a jövőben!

Rendesen megörültem annak, amikor a főszerkesztőnk felajánlotta, hogy ha van kedvem tesztelhetnék egy újfajta multisport órát. Így végre újra el kellett kezdenem edzenem, és nem csak a Facebook Memories-ból élnem, hogy fúú de menő voltam 3 éve, hogy lefutottam 40km-t az erdőben.

Nyilván ettől a teljesítménytől egyelőre még mindig maximálisan távol állok, mert nincs az az óra, ami ezen segíten tud, de legalább a Coros Apex órája kirángatott a gödörből.

Az már csak hab a tortán, hogy amikor megkaptam tesztelésre az órát, aznap szakadt el a saját multisport órám szíja, szóval minden helyreállt ezzel az órával a téridő-kontinuumban.

Az első benyomás az óráról számomra az volt, hogy milyen rohadt könnyű, és mennyire kis kecses formájú. Nem a megszokott nagy dög, hanem olyan, amit nem csak casual friday napján vehetsz fel multi-katonaként, hanem mindennapi viselet is lehet, mert nem árulkodik arról, hogy mit is rejt a fedél alatt.
Elsőre húztam a számat, mert én a bumszli órák híve vagyok, de a teszt végére teljesen megszoktam, és fura volt aztán újra a saját órámat hordani.
Plusz megjegyezném, hogy többen is érdeklődtek -míg hordtam az órát -, hogy milyen óra ez, mert nagyon tetszik nekik, és mivel köztudott rólam, hogy túra mániás vagyok, sejtették, valamilyen sport óráról lehet szó.

A belbecsről pedig annyit, hogy mindent (is) tud, amit finn és francia társai egyaránt! Szinte minden sporthoz megtalálható funkcióval bír, amit használni lehet. Tehát a jövendőbeli tulajok ki lesznek elégítve minden téren!

Ami nagyon tetszett, hogy mindig szinte azonnal talált GPS kapcsolatot az óra, nem kellett indián táncot járni, hogy végre legyen kapcsolat is, és el lehessen kezdeni a tevékenységet.

Ami egy kissé fura volt egy mai órától, hogy nem “tapizós” volt a kijelzője, hanem egy kis joggal kellett irányítani. Végülis tök oké ez is, de szerintem egy kortárs óránál ezt megoldhatták volna.

No, de visszatérve a magashegyi túrához, tökéletesen lehetett végig monitorozni az egész mozgást, plusz, nagyon bejött, hogy az állóképesség (stamina) szintet is százalékosan végig mutatta végig a szerkezet. A megtett tracket aztán az applikációban tökéletesen lekövette, szóval nagyon rendben volt minden!
Futásnál hasonló élmények születtek, és külön tetszett, hogy minden megtett kilométer után rezgéssel jelzett, ami kis szolid, és nem tolakodó jelzés.

Az óra ára a márkatársakhoz képest olcsóbb, de tudásban mégis hozza a többiek szintjét!

Aki most gondolkozik óra vásárláson sportoláshoz, annak érdemes elgondolkodni a Coros óráin, mivel olcsóbbak, tudásban hasonlóak, mint a régi motorosok, és nem mellékesen nem bumszlik, ami pedig nagyon sok embernek befolyásoló tényező lehet!

Coros Apex 46 mm multisport óra - Ára: 120.000 Ft
Kapható: Spuri Futóbolt, Nyúlcipőbolt, Sarkcsillag Sportbolt, Zerge

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.