Tegnap buli után kissé kapatosan egymásnak estetek és lyukas volt az óvszer? Még nem állsz készen a részegen foganatosított apaságra? Akkor olvasd el, mit lehet tenni, hogy még időben elejét vegyétek a nem kívánt gyermekáldásnak!

Még mielőtt szó érné a ház elejét és azt mondanád, ez a nők dolga és olvassanak utána női magazinokban, tájékoztatunk róla, hogy nem csak az övé. Mert attól még, hogy az ő testéről van szó, éppen a te ondód miatt történt a malőr, így egy férfinak is baromi jó tudnia, mit kell tenni ilyen esetekben.

Felejtsd el az alternatív vajákosságokat!

Nagyon sok (megkérdőjelezhetően ezotériaszagú) fórum tanácsol alternatív, úgymond természetes módszereket a magzatelhajtásra. Vannak, akik arra esküsznek, hogy a forrófürdő megoldja a nőknél a bajt, mások különböző teákat és erős gyógynövénykeverékek fogyasztását ajánlják. Ezek kábé annyit érnek, mintha éjfélkor egy fekete kakas vérével tartanál egy erdő közepén rituális táncolást a telihold harmadik napján.

Vannak persze olyan természetes módok is a dologra, amik működnek: már régen a gésák és a háremhölgyek is ismertek olyan italokat, amelyekkel többnyire el lehetett hajtani a gyereket, de a praktikák egyáltalán nem minden esetben garantálják a száz százalékos sikert. Szóval ha biztosra akartok menni, akkor a következőt kell tennetek.

72 órás tabletta

Többféle néven is ismeretes ez a szer, (például esemény utáni tabletta, sürgősségi fogamzásgátló stb.) amelyet a közösüléstől és az elélvezéstől számított hetvenkét órán, azaz három napon belül kell beszednie a hölgynek. A készítményt viszont nem lehet csak úgy patikában megvenni; a tabletta vényköteles. De a dologban szerencse, hogy a problémával el lehet menni a sürgősségre is, nem kell feltétlenül a hölgy nőgyógyászához fordulni. Meg kell néznie a nőnek előtte, hogy mikor volt az utolsó menstruációs ciklusa: ez nagyban befolyásolhatja a szer hatékonyságát (peteérés, ilyesmik). Na de mi van akkor, ha nem tudtok három napon belül elmenni az orvoshoz felíratni a tablettát? Megtörténhet ilyen katasztrófahelyzet is, de nem kell félni, erre is van megoldás. Méghozzá a...

120 órás tabletta

Igen, van olyan készítmény, ami az aktus után öt nappal is beszedhető és tökéletesen működik. Így a hölgy, ha ódzkodik elmenni a sürgősségre, kérhet egy közeli időpontot is a nőgyógyászától – de mellesleg a nőgyógyászat is soron kívül kezeli az esemény utáni tabletta felírását, így ha rendelési időben odamegy a hölgy, soron kívül fogják fogadni.

Mit kell még tudnod?

Mindkét készítmény kb. 8-10 000 forintba kerül és egyetlen pirulát tartalmaz. A gyógyszer nagy hormontartalmával hatalmas dózis és elég sok kellemetlen mellékhatása lehet, szóval ha törődsz a hölgyeménnyel, akkor ne hagyd ebben az egészben magára. Szédelgés, magas láz, fejfájás, hányinger, alvás- és vérzészavar is lehet a készítmény után – és mivel ketten vagytok felelősek a galibáért, ezért figyelj rá és bizonyosodj meg róla, hogy érzi a törődésedet. Az esemény utáni tablettát, ha időben szedte be a leányzó, akkor szinte száz százalék, hogy elkerültétek a nem kívánt terhességet – de így is érdemes pár hét múlva egy terhességi tesztet venni. Ezt vény nélkül, baráti áron beszerezhetitek bármilyen patikában.

Ha ezek után azt gondolnád, hogy ha ilyen egyszerűen is lehet tüzet oltani, akkor miért nem csinálja ezt mindenki, akkor elmondjuk: egy évben maximum kétszer ajánlja az orvos a sürgősségi tablettát, mivel nagy dózisú hormont juttat a nő szervezetébe, ami pedig sok mindent meg tud bolygatni odabent. Úgyhogy tartsd észben: ha megtörtént egy éjszaka a baki, akkor van megoldás – de azért rendszert ne csináljatok belőle, hanem minden esetben igyekezettek védekezni és figyelni aktus közben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Naponta többször is megnéznénk a naplementét ezzel a gyönyörű lánnyal

Kóser japán ételekre bukkantunk egy budapesti kisvendéglőben

További cikkeink a témában