Szeged élvonalbeli egyetemén 55 sportág közül választhatnak a hallgatók, akik sok helyre ingyen vagy kedvezménnyel mehetnek, például a BL-ben vitézkedő férfi kézisek meccseire is.

Ha egyetemi felvételin, vagy posztgraduális képzésen gondolkozol, Szeged az egyik fő opció, már csak azért is, mert a Szegedi Tudományegyetem a QS-rangsor szerint a legjobb magyarországi egyetem, és a világ legjobb 12 százalékába is beletartozik.

Egy egyetemnél nyilván a tanítás minősége a legfontosabb, de szorosan a nyomában van a tágabb környezete, ami segít átvészelni a vizsgaidőszakokat. És Szeged ebben is nyerő, elég megnézni a sportéletét:

az egyetem 55 sportágban közel 150 kurzust hirdet meg.

Ez a mennyiség pedig már jóval túlmutat a foci, kosár, kocogás alapvetéseken. Az SZTE-n jóformán bármit sportolhatsz, éppen csak F1-es pilótának nem képezheted ki magadat. És ha még lehet fokozni, számos sportfoglalkozás ingyenes a hallgatóknak.

És mi mindent lehet csinálni? Teniszezni például salakon és műfüvön is tudsz (vagy ha nem tudsz, akkor tanulhatsz), de kipróbálhatod a vívást, a vitorlázást, a kajakot, a sárkányhajót, karatézhatsz, kick-boxozhatsz, tekézhetsz is.

Hat olyan sportkurzus is van, aminek az elvégzéséért még kreditet is kapsz: aerobic, falmászás, floorball, haladó úszás, preventív gerinctorna, röplabda.

Az SZTE Sportközpontjáról mindent megtudhatsz a honlapon és a Facebookon, amit viszont még most muszáj megtudnod, hogy a hallgatók a városban is számos helyet látogathatnak ingyen vagy kedvezményesen, többek között fitnesztermet, korcsolyapályát, sportuszodát, az Annafürdőt, no meg az Európa élvonalába tartozó kézicsapat, a MOL-Pick Szeged meccseit.

Szerény véleményünk szerint már ez utóbbi miatt megéri szegedi egyetemistának lenni. Vagy mert kedvezményesen használhatod a CityBike kölcsönbringáit is.

Persze simán lehet, hogy téged nem a sport fog meg. Nos, jó hírünk van, Szeged számos más területen is ott van a szeren: az egyik leghangulatosabb magyar város, pörgős, de nem stresszes; az egyetemre rengeteg klassz csaj jár, akik nem csak szépek, de okosak is; az SZTE pedig folyamatosan fejlődik, a felvételizőket Facebook-csoportok segítik, sőt már elkészült Berci, a chatbot is.

Szerintünk ideje volna kikérdezned a lehetőségekről, mert ha a fentieken túl még arról is tanulhatsz, ami a legjobban érdekel, az egy főnyeremény.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ha ez a lány magyar lenne, Torres Dani lenne

Rég volt már brit modell a nap csaja

Több időt töltenek munkával a munkamániások, mégsem dolgoznak többet