Sajnos az elhízáson túl azért (sokkal) több van ebben a dologban.

A finomított cukrok totál összezavarják a hormonjaidat, ezért egyáltalán nem vagy csak rövid ideig érzed magad jól lakottnak, vagyis hamis éhségérzeted lesz és egyre többet és egyre többször szeretnél enni.

És mivel ezt a nem evés dolgot kibírni nehezebb, mint végignézni a magyar csapatok európai kupameccseit, ezért enni fogsz (a szervezeted ráadásul a cukros ételek felé csábít), ezért pedig viszonylag hamar megnövekszik a belső szervek körül elraktározódó zsírmennyiség, vagyis elhízol.

És akkor ott van még a mindenféle krónikus betegség kialakulásának lehetősége is, mivel a cukor fogyasztása növeli a rossz koleszterin (LDL-koleszterin) szintjét és csökkenti a jó koleszterinét (HDL-koleszterin), így az elhízáson túl már a májkárosodás, a szívbetegség és a rák miatt is komolyan aggódhatsz, a cukorbetegségről (inzulin-rezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség) meg nem is beszélve.

Egy 2015-ös kutatás szerint a mindenféle cukros üdítők a legveszélyesebb és a legalattomosabb cukros cuccok. Ezért napi fogyasztását nem is ajánlják a szakemberek.

(Forrás: Runner's World)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Rég volt már brit modell a nap csaja

Több időt töltenek munkával a munkamániások, mégsem dolgoznak többet

További cikkeink a témában