Az Emirátusokban sosem voltak szégyenlősek, ha nagyzolásról, hedonizmusról és luxusról volt szó. A már befejezett sziget projektek - az egyik a pálma, a másik a világ nevet viseli és mintázza is madártávlatból nézve - után most jön a "The Floating Seahorse" névre hallgató projekt, úszó luxusvillákkal.

Az ötletet mondhatni a szomszédból vették, hiszen Josef Kleindienst osztrák fejlesztő viszi a projektet. A tervek szerint az úszó luxusapartmanok majd a Heart of Europe szigetcsoport mellett lesznek, úgy négy kilométerre Dubai partjaitól. Volt már pár úszóház projekt, de ez eddig mindent visz: három szint 158 négyzetméteren, az alsó szinten  tiszta üveg hálószobával, 360 fokos vízalatti panorámával, a felső szinten fürdőszobával, konyhasarokkal, minibárral, jakuzzival és egy elég hivalkodó üvegpadlóval. A nappali, a konyha és az étkező a középső képen kap helyet.

A komplexumot összesen 42 ilyen úszó villa alkotja majd, és mind olyan lesz, mint egy nagy akvárium. Úgy 2016 végére tervezik az átadást, és arrafelé igen ritkán csúsznak a beruházásokkal...

(forrás: Architecture and Design)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában