Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kezdjük talán azzal, ami kiszúrja az ember szemét: a 23 éves Lauren Bullen bitang jó nő, és az Instagramja olyan, mintha nem is ezen a bolygón élne.

A földi lét legalábbis a legtöbbünknek nem egy folyamatos tündérmese. Mi dolgozni járunk, néha hajba kapunk a párunkkal, megbírságol minket valami közhivatal, elveszik a poggyászunk a reptéren vagy éppen a füvünkre szarik a szomszéd kutyája. Lauren ezzel szemben látszólag soha nem találkozik azzal a jelenséggel, amit mi szürke hétköznapnak hívunk. A csaj ausztrál utazó blogger, és neki minden napja így néz ki:

Meg így:

Szóval Lauren közel 800 ezer követővel jelenleg abból él, hogy így él. Na, ezt nem azért toljuk az arcodba, mert rád akarjuk hozni a sárga irigységet. Az történt ugyanis, hogy Lauren rábukkant a diana_alexa nevű Instagram accountra, melynek felhasználója olyan képeket osztott meg, melyeken egy az egyben az ő fotóit másolta le. Ugyanaz a hely, ugyanaz a kompozíció, csak éppen az ő helyén egy barna hajú - tegyük hozzá; szintén elég jó bőr - csaj pózolt mosolyogva.

Szép, szép, de azért ez már szerintünk egy kicsit para. Gondolj csak bele, milyen lehet az a tudat, hogy valaki követ, és hajszálpontosan ugyanazokat csinálja, amiket te csináltál kicsit korábban.

Ez Laurennek sem tetszett túlzottan. Miután felvette a kapcsolatot a másik hölggyel, születhetett valamiféle megállapodás, ugyanis kisvártatva a rejtélyes esetről beszámoló blogbejegyzés, majd a diana_alexa nevű Instagram-account is törlésre került.

Vagy mégsem?

Nem akarunk összeesküvés-elméleteket gyártani, de ezúttal van egy annyira kézenfekvő verziónk, hogy nem tudjuk befogni a szánkat. Simán játszik ugyanis, hogy az egész sztorit maga Lauren találta ki. A rejtélyes másolóról szóló történet ugyanis igen nagy köröket futott a neten, mely érezhető ugrást eredményezett a blogger követői számában is.

A fenti képekről lerí, hogy valóban azonos helyen, azonos napszakban, azonos fényviszonyok között születtek, amihez vagy komoly megszállottság szükséges a másoló hölgy részéről, vagy pedig az egész nem több egy tervezett mediahacknél. Izgalmas sztori egy rögeszmés rajongóról, vagy egy nagyon jól sikerült reklám?

Te mit gondolsz?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.