Ha eddig szimpátiával vegyes szánalommal tekintettél a séfekre, akkor minden bizonnyal meg fog lepni, hogy némelyikük jobban keres, mint a hollywoodi filmcsillagok és a sztársportolók.

10. Bobby Flay

12 étterem az Egyesült Államokban, 5 szakácskönyv, és több tévéshow, amelyek közül a legnevesebb a szakácspárbaj reality, az Iron Chef America. Bobby Flay éves bevétele cirka 2.5 millió dollár.

(Fotó: Bobby Flay/Facebook)

9. Daniel Boulud

A francia séf New York-ban vált nagyágyúvá, az óhazában nincsenek is éttermei. Saját márkájú pezsgő, füstölt lazac és bor, érdekeltségi körébe tartozik a Dinex Group, amely éttermeket működtet Pekingtől Londonig, és akkor ott van még New York egyik legjobb catering cége, a Feast and Fétes, ami szintén Danielé. Éves bevétel 4 millió dollár.

(Fotó: DBModerne/Facebook)

8. Nobu Matsuhisa

30 étterem a világ legkülönbözőbb pontjain, köztük Budapesten. Saját konyhai felszereléseket gyártó cég, szakácskönyvek és saját szaké és sörmárka. Becsült éves bevétel: 5 millió dollár.

(Fotó: Nobu/Facebook)

7. Gordon Ramsay

A legmocskosabb szájú tévéséf zseniális üzletember, nem véletlenül van a csúcson közel 15 éve. Huszonöt étterem, tizenhárom Michelin-csillag, nyolc tévésorozat, huszonöt szakácskönyv. Éves bevétel: 7.5 millió dollár.

(Fotó: Gordon Ramsay/Facebook)

6. Paula Deen

Reklámok, tévéműsorok a Food Network-ön, konyhai ketyerék és élő fellépések. Ezekből szed össze rongyos 9 milliót évente Paula Deen, a középkorú és éltesebb amerikai nézőközönség kedvence, akinek szakterülete a déli államok konyhája.

(Fotó: Paula Deen/Facebook)

5. Joel Robuchon

A Michelin-csillagos rekorderről már a Player hasábjain is beszámoltunk. Robuchonnak 20 étterme van szerte a világon, és egyikbe sem könnyű asztalfoglalást szerezni. 16 szakácskönyvet írt és több tévéműsorban is részt vett. Becsült vagyon: 150 millió dollár körül.

(Fotó: Joel Robuchon/Facebook)

4. Rachael Ray

Európában szinte teljesen ismeretlen, holott Amerikában saját talk show-t vezet, 2.5 millió nézővel. Jelenleg 4 műsora fut egyszerre a Food Network-ön. Egy zsák szakácskönyv és egy 1.5 milliós példányszámú magazin, amely a talk showhoz hasonlóan saját nevén fut (lásd a fotón). 2005-ben Oprah Winfrey segítségével futott be, és jelenleg évi 18 millát rak zsebre, és nem forintban. Pár év és a 42 esztendős hölgy mindenkit lenyom.

(Fotó: Rachael Ray/Facebook)

3. Alain Ducasse

30 étterem, 3 hotel, egy gasztronómiai iskola, és egy üzleti tanácsadó cég. 2005-ben és 2010-ben három különböző étterme is 3 Michelin-csillagot kapott. Éves bevétel tavaly: 80 millió dollár.

(Fotó: Alain Ducasse/Facebook)

2. Jamie Oliver

A szomszéd srác imidzset csúcsra járató Jamie Oliveren valószínűleg minden komoly séf hangosan röhög, ha meglátja a tévében, pedig Jamie-nk 2011-ben szerepelt az Anglia 1000 leggazdagabb emberét összegyűjtő listán, ahol vagyonát 172 millió dollárra becsülték. Húsz étterem, majdnem ugyanennyi szakácskönyv és tévéműsor. Nem rossz teljesítmény egy olyan sráctól, aki 16 évesen otthagyta a sulit, hogy egy étteremben dolgozhasson.

(Fotó: Jamie Oliver/Facebook)

1. Wolfgang Puck

Az osztrák Wolfgang Puck egy isten, elég annyi, hogy a héten rendezett a Világ 50 legjobb étterme díj zsűrije a gála előtt nála vacsorázott. 21 étterem szerte a világban, egy tonna szakácskönyv, konyhai felszerelések, vagyis a szokásos pénzcsináló kombó. A Wolfgang Puck Express láncba 50 étterem tartozik, ezekben megfizethető áron kínálja híres fogásait. Apja hentes, anyja cukrász volt, szóval nem ezüstkanállal a szájában jött a világra, mindenestre vagyonát 400 millió dollárra becsülik, bár egyesek szerint ennek akár a duplája is lehet.

(Forrás: Forbes, fotó: Wolfgang Puck/Facebook))

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés