Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És nemcsak sürgősen és minél többet, de rendszeresen is.

Azonkívül, hogy élvezetes dolog, még élettanilag is kifejezetten hasznos tevékenység, ha az esti tévézés/kocsmázás helyett inkább szexelsz, mert hogy AZZAL egész sokat tehetsz az egészségedért is:

Ha rendszeresen egymásnak estek és nem csak egy gyors menet erejéig, akkor elkerülhetetlen, hogy néhány kilótól is megszabaduljatok. Az előjátéktól az orgazmusig egy nő átlagosan 69, egy férfi pedig 101 kalóriát éget el.

A rendszeres szex emeli az immunglobulin A (IgA) nevű ellenanyag koncentrációját a vérben. Az IgA a fertőzések, allergiás és autoimmun betegségek elleni védekezés egyik legfontosabb fehérjéje, vagyis roppant hasznos. Persze ez nem azt jelenti, hogy örökre elfelejtheted a C-vitamint.

Itt első sorban a prosztatarákra kell gondolnod. A rendszeres szex során – akkor már vegyünk ide a szegényemberek nemi életét, a maszturbációt is –, egészen pontosan a kilöveléskor átmosódik OTT minden, így kiürül a húgy- és ivarszervi részen felhalmozódott méreganyag is – vagyis ha éppen nincs barátnőd/fuckbodyd, akkor sem árt néha könnyíteni magadon.

Ez az orgazmus miatt van, akkor ugyanis nagy mennyiségű prolaktin, vazopresszin, melatonin és oxitocin szabadul fel. Az előbbiek az alvásra és annak minőségére vannak hatással, az utóbbi meg emeli a CCK szintjét, ami pedig az étvágyat szabályozza.

(Forrás: health.com, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.