Elég elképesztő, de a több mint százéves találmány orvosi eszközként kezdte meg karrierjét.

A viktoriánus érában angol orvosok hisztériás nőket rendszerint úgy kezeltek, hogy orgazmusban részesítették őket, méghozzá kézzel.

Pelvikus, azaz altesti masszázsnak hívták, és orvosilag bizonyítottnak látták, hogy az ideges, szorongó, hisztériás páciensre nyugtató hatással van. Korabeli orvosi szaklapokban azonban doktorok arra panaszkodtak, hogy ez a munka fárasztó, hosszadalmas és kimerítő. Nem volt meglepő hát, hogy a vibrátort éppen egy orvos, bizonyos Dr. J. Mortimer Granville szabadalmaztatta 1880 körül.

A vibrátor tehát azért készült, hogy az orvosokat felmentse a megterhelő fizikai feladat alól, amit a nők altesti masszírozása jelentett.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy 1734-ben Franciaországban már készítettek egy vibrátort, ami a Tremoussoir nevet kapta, és 1869-ben is építettek egy gőzzel működő szerkentyűt, ami a Manipulator nevet kapta.

Különböző vibrátorfejek, 1906

A szerkezetnek nagy sikere volt, és az orvosi rendelőktől gyorsan meg is találta az utat a polgári otthonok hálószobáiba.

1891

1902-ben a Hamilton Beach amerikai cég állt elő az első elektromos vibrátorral. Több cég is készített hasonló termékeket a következő években.

A Barker Vibrator hirdetése, Philadelphia, 1906

„A Shelton vibrátorokat Amerika legkiválóbb házaiban használják. A vibráció nagy népszerűséget szerzett mint kozmetikai- és a betegségek kezelésében használatos eszköz.”

Használati utasítás vibrátorhoz, 1891

Vibrátort az urak is használhattak, a masszírozás ugyanis gyógyította a megfázást, az influenzát és a köszvényt is – legalábbis a lenti reklám szerint.

Emésztési problémákra és tüdőbajra is a vibrátor a megoldás.

Érdekesség, hogy a vibrátorokat népszerűsítő reklámok az 1920-as években tűntek el a napilapokból, magazinokból, mivel ekkor már egyértelműen szexuális segédeszköznek számított.

A népszerűségének természetesen ez mit sem ártott.

(Forrás: Retronaut)

És ezt olvastad már?
Teljesen érthetetlen, miért nem volt még Kristen a nap csaja