Célba vennénk a legszebb tájakat ezzel a hatalmas lakóbusszal, a Variomobil csúcsmodellje ugyanis egy AMG GT-t is rejt, amivel bejárhatjuk az izgalmas szerpentineket.

Lakóbuszból minél nagyobbat választunk, annál kényelmesebb, ám egy olyan hatalmas járművel, mint a képeken látható 12 méteres monstrum, annak is örülünk, ha elég nagy parkolóhelyet találunk. A megoldást a garázsos lakóbusz jelenti, amiből elő lehet venni egy kisebb autót, és ezek közül a német Variomobil mutatta be a legmenőbbet.

A Perfect sorozat többféle méretben kapható, a legkisebb is kilenc méter hosszú, aminek a gyomrában egy smart fortwo éppen elfér. A következő másfél méterrel hosszabb, elég nagy garázzsal egy MINI Coopernek, de akkor már

nem állnánk meg a csúcsmodellig, aminek a hátsó rámpáján egy Mercedes-AMG GT vagy egy Porsche 911 is beparkolható.

A lakóbusz belső tere ráadásul nem egy kemping mobilházára hasonlít, sokkal inkább egy hotelszobára,

ahol kerámiapadlós fürdőszoba, mosogatógépes konyha és bőrkanapés nappali szoba vár. Mivel leparkolva a lakóbusz több oldala is kihúzható, a hálószobában körbejárható a hatalmas franciaágy.

A 26 tonnás kolosszus egy Mercedes-Benz Actros alapjára épül, ami 12 keréken gördül,

és egy 12,8 literes, 530 lóerős hathengeres turbódízel motor mozgatja, az üzemanyagtartályt 390 liter gázolajjal lehet feltankolni. A kényelméről légrugós felfüggesztés, a manőverezhetőségéről pedig kormányzott hátsó kerekek gondoskodnak.

Minden példány egyedi rendelésre készül, ezért a méretet és a belső teret is a tulajdonos igényeire szabják. Nem árt tudni, hogy a Variomobil garázsos lakóbuszának ára egymillió dollárról indul, és a képeken látható csúcsmodell ára az 1,7 millió dollárt is eléri, ami 522 millió forintnak felel meg. Ráadásul az AMG GT ára ebben még nincs benne.

Ez is érdekelhet:

Black Series néven itt az eddigi legerősebb Mercedes-AMG GT

Sokkal izmosabb lett, mint gondoltuk volna.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

Átalakul a hulladékrendszer: hova dobjuk mostantól a leggyakoribb szeméttípusokat?

További cikkeink a témában