Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Dubaj leginkább a - sok esetben felesleges, röhejesen eltúlzott - fényűzésről és extravagáns beruházásairól híres, na meg az ide pénzt keresni járó lányokról. A legtöbb hotel errefelé azzal akar kitűnni, hogy náluk van valamiből a legnagyobb, a legfényesebb, a legdrágább vagy a legmagasabb. Ezzel szemben a Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach a parasztvakítás helyett, inkább letisztult eleganciával és kényelemmel hódít.

Összesen 237 szoba és 49 lakosztály közül lehet válogatni, tehát méretét tekintve ez sem számít apróságnak. Főleg, ha azt vesszük, hogy a szobák mind milyen tágasak, nagy belmagassággal és jókora, tengerpartra néző ablakokkal.

Ami a dizájnt illeti, kimondottan jól sikerült a hagyományos arab és a modern minták vegyítése. A kényelmet és a luxusérzetet az olyan részletek garantálják, mint például a méretes ágyak finom bőrből készült fejtámlája, az ezüst mennyezet, a csodálatos fürdőkád vagy a beépített televízió és a hatalmas gardrób. A legtöbb szobához persze terasz is jár, ahová akár nappal, akár éjjel kifeküdhetünk és közben gyönyörködhetünk a tenger vagy a város panorámájában.

Medencéből kettő is akad. Az egyik a családoknak van fenntartva, akik gyermekeikkel kívánják élvezni a nyaralást, míg a másik a fiatalok számára, akik egymás társaságát és a bulik hangulatát szeretnék kiélvezni. Óránként érkeznek az alkalmazottak, akik friss hűsítőket, hideg törölközőket vagy testápolót kínálnak a vendégeknek. Persze csak akkor, ha igényük van erre.

A gasztronómiai élményről összesen 10 étterem, illetve különböző klubok gondoskodnak, ahol helyi különlegességeket kóstolgathatunk, majd jöhet a kikapcsolódás és a szórakozás. Előbbiért elismert séfek, míg utóbbiról profi DJ-k kezeskednek. Este érdemes lehet betérni a helyi bárba is, amely a gin alapú koktélokra és a szivarokra szakosodott és simán hozza az angolos gentleman's club stílust.

A hotelkomplexum a város felhőkarcolóival ellentétben csupán ötszintes. Az elhelyezkedése pedig nem is lehetne tökéletesebb, ha valaki szeretné megismerni a város szépségeit. Közel van a vízparthoz és a látványosságokhoz, a híres Dubai Mall is csupán 10 percre fekszik, ahol aztán tényleg bármiből bevásárolhatunk. Már ha a szállás lefoglalása után még marad némi elverni való pénzmagunk...

(via)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.