Amikor valaki hatalmas vagyonnal bír, akkor a vásárlás egyszerre lehet átok és áldás. Például ha az ember bemegy egy sportruházati boltba, és több remek cipő is felkelti az érdeklődését, mi az, ami végül gátat szab annak, hogy ne vigye haza az összeset? Hát, nem sok minden.  

A New York-i székhelyű Complex magazin videósorozatában erre keresi a választ, ugyanis különböző hírességeket hívnak el vásárolni. Így már többek között Kevin Hartot, 50 Cent és Neymar cipővásárlási szokásaiba is betekinthettünk – az idén nyáron a PSG-be igazoló brazil csillag például meg sem állt 15 csukáig –, legutóbb pedig Roger Federer, minden idők legsikeresebb teniszezője volt a magazin vendége.

Ahogy azt megszokhattuk, a cipőkben való gyönyörködés, valamint a főbb válogatási szempontok megosztása közben ment a sztorizgatás Joe La Pumával, így a régi emlékek is előkerültek. Federer például elárulta, hogy nagy rajongója Michael Jordannak, akit generációja hősének tart, és nem telt el úgy vasárnap, hogy ne NBA-meccseken csüngött volna. A hozzáállása, a sikerei, a játéka, mind-mind óriási hatással voltak rá, a visszavonulása pedig kissé megrendítette. Így aztán nem csoda, hogy odavan a Jordan csukákért, és végül hármat is hazavitt belőlük. De szóba jött Federer híres narancssárga talpú cipője, a Nike Zoom Vapor is, amelyben az egyik wimbledoni teniszbajnokságon játszott, és amellyel annak idején a tornának otthont adó All England Clubnak is meggyűlt a baja.

Federer 8 darab sneakert vásárolt összesen közel 5200 dollárért, és viccesen azzal zárta az egészet, hogy ezt majd valahogy meg kell magyaráznia a feleségének. Nos, szerintünk nem kell.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Akár helikopterrel együtt a tenger alá merülhet az albinó bálnáról elnevezett szuperjacht

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

További cikkeink a témában