Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mocsok érzés lehet Rolls-Royce gyűjtőnek lenni.

Már csak azért is, mert a gyár kimondottan azoknak a fanatikusoknak rukkol elő időről-időre limitált kiadásokkal, akikről azt gondolhatják, hogy egy szimpla Dawn-tól már nem jönnek lázba.

Megint csináltak egy autót, ami egy kicsit különleges, egy kicsit szokatlan, és nem kicsit testreszabott. Konkrétan olyan, mintha egy jacht belső dizájnját ültették volna egy négykerekű Rollsba.

  

A megrendelés egy dél-floridai vevőtől jött, aki az autó egyedi kialakításához Barclay Butera dizájnert kérte fel. A brief röviden az volt, hogy csináljon egy tengeri stílusú Dawnt, ami passzol a tengerparti otthonához. Úúúúú, de burzsuj!

Butera kidolgozott egy Midnight zafírkék / Arctic White kétszínű fényezésű változatot, amit a vitorlások és a tenger ihlettek. Penge gondolkodás, nem lett túlbonyolítva, az egyszer biztos.

Belül a Nautical Dawn Arctic White bőrkárpitot kapott, sötétkék díszítéssel, kárpittal és báránygyapjú szőnyeggel.

A teak burkolat, a kézzel készített óra, amit a Rolex Yachtmaster ihletett és az ajtó küszöbborításán virító hajózási zászlók sem utolsóak.

De ha szerinted a Nautical nem lenne elég menő, a közelmúltban készült két másik spéci verzió is.

Az egyiket a szintén gyűjtő Michael Fux kérte magának. A Fux Blue-ban a kobalt kék az uralkodó szín, mellette az Arctic White kárpittal gyönyörűen kombinálva.

Egy másik megszállott, Don Brinkerhoff pedig az 1907-es Silver Ghost AX201 előtt akart tisztelegni egy olyan kiadással, amely Matt Cassiopeia ezüstre festett, és Pine zöld bőrkárpitozással készült.

Egy Dawn már magában őrjítően szép, de ezek az egyedi kialakítások pont azok, amiért bele lehet bolondulni újra meg újra egy klasszikus formába, és gyermeki módon gyűjteni ezeket a méregdrága játékokat.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.