Elképzelted már, milyen lenne egy igazán drága autóval végigszáguldani a városon? Vagy nem is száguldani, inkább csak szép lassan végiggurulni. A malacpersely meg a kemény munka ide már tuti kevés lesz, mert a legolcsóbbhoz is minimum egy hónapokig halmozódó lottónyeremény kellene.

Aki biztosra akar menni, hogy életében egyszer kipróbál vagy legalább lát egy ilyen csodát, jobb, ha egy kicsit nyugatabbra utazik, vagy épp pont keletebbre, valamelyik arab országba. Persze simán lehet, hogy valamelyik sejk egyedi gyártású járgányába bedobtak pár gyémántot és lenyomná az összeset, de most itt a publikus lista az öt legdrágább autóval:

 #5. helyezett: Bugatty Veyron Super Sports – 2,4 millió dollár (675 millió forint)

Lehet, hogy a leggyorsabb a Guinness-könyvbe is bekerült 269,86 mérföld per órájával (432,91 km/óra), de csak az ötödik legdrágább.

 #4. helyezett: Lykan Hypersport – 3,4 millió dollár (1 milliárd forint)

A dizájn és a gyártás is az Emirátusokban született. Titánium, gyémántok, meg minden, ami kell. Jó lesz vigyázni, mert csak hét készült belőle, és az egyik az abu-dzabi rendőrségé. Kipróbálnánk, milyen egy járőrözés vele.

 #3. helyezett: Lamborghini Veneno – 4,5 millió dollár (1,3 milliárd forint)

Nem készülhet ilyen lista Lambó nélkül. Csak kilencet gyártottak belőle, de már azelőtt eladták az összeset, hogy egyáltalán elkészült volna. 2,9 alatt százon, 350 km/h végsebességgel. Jöhet!

#2. helyezett: Koenigsegg CCXR Trevita – 4,8 millió dollár (1,4 milliárd forint)

Lehet, hogy nem a legkúlabb és nem is a leggyorsabb. Akkor hogy lett a második legdrágább? Pusztán azért, mert az egész külseje gyémántporral finiselt.

#1. helyezett: Maybach Exelero – 8 millió dollár (2,3 milliárd forint)

Eredetileg egy Fulda gumireklámhoz készült. Aztán jött Birdman, ami megvásárolta 8 millióért a 2004-ben gyártott modellt. A lista többi autójához képest szerény 700 lóerős kocsira aztán Jay-Z is lecsapott a Lost One című dal klipjéhez.

És a klip, amiben JAY-Z szinte ki se száll a gépből.

És ezt olvastad már?
Egy nap talán a Balenciaga lesz a modern idők Bastille-ja