Makkos cipőt mindenkinek! Itt a tavaszi cipőtrend férfiaknak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Korábban a tipikus vállalkozó tipikus cipőjeként járatták le a makkos cipőt, a divatguruk idén mégis újra elővették ezt a csodás lábbelit.

Ha esetleg unnád a hetente ránk zúduló újabbnál újabb sneakereket (végül is kinek van pénze és ideje állandóan új surranót venni?), ezt a régi-új trendet neked találták ki.

Hogy eloszlassuk a kellemetlen emlékeket a 90-es évekből, fussunk át röviden a makkos cipő, fenszibb nevén loafer történetén! Eredetileg a norvég halászok kedvelt fazonja volt, igazi népszerűségét azonban az amerikai egyetemi campusokon való elterjedése hozta meg. Akkor még ez a fazon számított a hétköznapinak, a korábbi, szigorú öltözködési elvárások lazítójának. A loafer népszerűségét végül a Gucci véste márványba az 1952-ben megjelent, ikonikus loaferével, melyen az olasz divatház híressé vált, zablára emlékeztető motívuma díszelgett.

Így hordd a makkos cipőt idén!

Választhatsz igazán klasszikus formavilágot, amihez jól passzol egy bő szárú nadrág és hétköznapi denim overshirt.

Ha nem érzed úgy, hogy fullba tolnád a kretént, jöhet az elegáns hasított bőr, a lehető legminimálisabb vonalvezetéssel. Elegáns szövetnadrággal és egy funky zoknival tökéletes választás.

Ha vonz a hipszter stílus, kordbársony nadrággal és bomberdzsekivel érdemes variálni a klasszikus makkos cipőt.

A látvány ne tévesszen meg! Senkit nem bátorítunk arra, hogy zokni nélkül viselje a bőrcipőt – de egy apró titokzokni éppen elfér a loaferben, ha rövidnadrággal hordanád.

Ha pedig még nem vagy kész elengedni a sportcipők kényelmét, érdemes egy masszív, vastag gumitalppal ellátott makkos cipőre szavazni. Ez a legkevésbé elegáns megoldás, így legalább bátran kombinálhatod sportos ruhadarabokkal is.

Via

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.