Nehezen tudjuk elképzelni, hogy valakit győzködni kellene arról, hogy Dubaj a világ "highlife fővárosa", ám ha mégis akad ilyen, akkor álljon itt most néhány meggyőző érv!

1. Kezdjük azzal, hogy Dubajban a rendőrök feneke alá olyan szuperverdákat tolnak, amilyenekről a legtöbben csak álmodoznak. Ferrari, Lamborghini vagy Aston Martin - melyiket választja, biztos úr?

2. Dubajban található a Burj Al Arab, amelyet a világ egyetlen hétcsillagos szállodájaként szoktak emlegetni, míg saját magára a "világ legluxusabb hotele" címet aggatta. Ha abból indulunk ki, hogy a vendégeknek itt 24 karátos aranyból készült iPadet biztosítanak és helikopterrel mennek ki értük, talán nem is túlzás. Nem véletlenül kerül nagyjából 6 millába egy éjszaka:

3. Dubaj ad otthont a világ legmagasabb épületének. A 160 emeletes Burj Khalifa 828 méter magas. Összehasonlításképpen, az Empire State ennek csak a fele! Emellett most építik a világ legnagyobb repterét is, ami évente 120 millió utast szolgál majd ki:

4. Itt építették meg a híres pálma alakú szigetet, illetve a világot ábrázoló másik szigetcsoportot, vagyis a világ legnagyobb ember alkotta szigetét, ami 12.3 milliárd dollárba került. Aprópénz!

5. Dubajban található a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, vagyis a Dubai Mall, ahol több, mint 1200 üzlet működik, valamint egy gigantikus mozi, egy óriási akvárium cápákkal és egy szintén hatalmas jégkorcsolyapálya. Nem csoda, hogy 2014-ben 80 millió turistát vonzott a hely:

6. Megcsinálták a lehetetlent, vagyis professzionális sípályákat építettek a sivatagban, illetve létrehoztak egy saját kis téli csodavilágot élő pingvinekkel és jégszobrokkal:

7. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy itt rendezik a világ leggazdagabb lóversenyét, ahol az összdíjazás 30 millió dollár, mint ahogy arról sem, hogy csak Dubajban ehetsz olyan fagylaltot, aminek egy gömbjéért átszámítva 220 ezer forintot kell kicsengetni.

(Via: Insider)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon