Egy átlagos (jelen esetben nem a divatszakmában dolgozó) férfitól nem várható el, hogy folyamatosan kövesse a legújabb irányzatokat. Ettől függetlenül nem árthat, ha van a szekrényedben pár olyan ruhadarab, ami megfelel az aktuális trendeknek. Most néhány tippel igyekszünk segíteni, hogy képbe kerülj.

Alig néhány nappal ezelőtt írtuk meg, hogy a férfiak jelentős hányadának fogalma sincs arról, hogyan is kellene felöltöznie. Ha ez a statisztika valóban igaz, akkor az alábbi tippek sokaknak szolgálhatnak majd támpontként az őszi/téli szezonban.

A tél még odébb, a fehér már itt

Korábban már jeleztük, hogy például a mohazöld bizony ott van a jelenleg menő színek között, ám a klasszikus fehér - és ennek mindenféle árnyalata - is bátran viselhető. Persze vannak olyan helyzetek is, amikor nem ajánlott fehérben feltűnni, például amikor egy tál bolognai spagetti is akad a közelben, ám olykor le kell mondani a praktikumról az elegáns megjelenés érdekében.

Így érdemes hordani: Talán benned is felmerült a kérdés, hogy vajon mitől válik téliessé egy fehér szett? Természetesen az adott ruhadarab - ideális esetben meleg és puha - anyagától. Ha szereted a nyakad is melegen tartani, egy fehér garbóval most egyszerre divatos is lehetsz, de egy törtfehér dzseki is jó vétel lehet. Ha jól sikerül választani, ezzel az élénk színnel könnyen feldobhatod az amúgy sötét és élettelen összeállítást.

Nem árthat egy túlméretezett kabát

A super skinny után elérkezett az oversized, vagyis a túlméretezett darabok korszaka, ennek pedig különösen azok a férfiak örülhetnek, akik sokkal inkább az apatest vonalon mozognak és a legkevésbé sem hasonlít testfelépítésük egy görög istenére.

Így érdemes hordani: Ha ezen a vonalon akarsz erősíteni, elsőre mondjuk valami felsőruházatot javasolnánk megfontolásra, például egy vízhatlan kabátot. Lehet, hogy kissé hasonlítani fogsz majd benne egy norvég horgászra, de legalább biztosan megúszod szárazon az esős napokon is. Nem árt azt sem megjegyezni, hogy túlméretezett ruhadarab esetén valami józan színt válasszunk és inkább azokon a napokon hordjunk ilyesmit, amikor kimondottan magabiztosnak érezzük magunkat, különben egy szerencsétlen lelencgyerek benyomását kelthetjük.

Elérkezett a nosztalgiázás ideje

Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik örömmel gondolnak vissza a '90-es évekre. Persze ez egyben lesújtó is lehet azok számára, akik ekkortájt születtek, ez az időszak a divatban ugyanis már nosztalgiaként köszön ismét vissza, különösen a sportruházati darabok.

Így ajánlott hordani: A divatguruk szerint itt a legfőbb ideje annak, hogy leporold (vagy inkább kimosd) a jó öreg tréningcuccodat, most ugyanis újra büszkén feszíthetsz benne. Az ilyen laza darabokhoz hasonlóan a retro tornacipők is nagyon mennek mostanában. Persze az egyensúlyra azért nem árt odafigyelni, érdemes tehát egy-egy elegánsabb darabbal kiegészíteni az ilyen szettet.

Merész lehetsz a kötött pulcsiddal

Akad ugyebár egy íratlan szabály a divat világában, miszerint minden trendet annak az ellentéte követ. Mivel az utóbbi időben a letisztultság dominált, most következhet megint egy kis káosz.

Így érdemes hordani: Ha szeretnél te is a lázadók közé tartozni, most jött el az ideje annak, hogy kifejezd magad például egy szokatlan mintás, ironikus logóval ellátott, kötött pulcsival. Az anyagválasztás ebben az esetben különösen fontos, hiszen egy adott minta egészen más hatást ér el egy gyapjú vagy kötött pamut anyagon, mintha valami máson jelenne meg. A lényeg az, hogy próbáld úgy kifejezni magad, hogy közben nem tűnsz ellenszenvesnek mások szemében.

Színes lehetsz egy öltönyben is

Nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi trendek mindentől igyekeznek távol tartani magukat, ami kicsit is unalmasnak tűnhet, éppen ezért a színek egy olyan területen is megjelentek, ahol a legkevésbé sem vártuk volna. Ez a terület pedig az öltönyök világa. Természetesen senki sem javasolja, hogy a következő állásinterjúdra szivárványszínű öltönyben jelenj meg, ugyanakkor viszont most érdemes elgondolkodni azon, hogy a sötétkéken, a feketén és a szürkén túl is van élet.

Így érdemes hordani: Nyilván a színes öltönyök is azért jelentek meg a trendszínpadon, mert az öltözködési normákkal szembeni lázadás korszakát éljük. Arra azért nem árt odafigyelni, hogy olyan színt válassz, ami illik hozzád. Az őszies árnyalatokkal (így ősszel) nem lőhetsz mellé. Próbálkozhatsz például a smaragdzölddel vagy a bordóval de a jelenleg nagyon menő kordbársony jól néz ki például rozsdabarnában vagy kékben.

Jó anyagban érezheted jól magad

Ha úgy vagy vele, hogy csak olyan ruhákban nézhet ki jól az ember, amiben jól is érzi magát, akkor célszerű olyan anyagot választani, aminek az érintése is kellemes. Még jó, hogy akadnak olyan anyagok, amelyek kifejezetten kellemesek és még a hideg széltől is megvédenek ősszel/télen.

Így érdemes hordani: Elsősorban olyan anyagokra kell itt gondolni, mint például a gyapjú, a kordbársony és a bőr. Ha fel akarod tehát dobni az öltözéked, válassz néhány visszafogott színű (például sötétkék vagy mohazöld) texturált darabot, és már meg is vagy.

(via)

És ezt olvastad már?
Napsütéssel hajózgatni a tengeren: Greenline 40 napelemes-akkumulátoros elektromos jacht