Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Robert Pattinson úgy tíz éve jókora közimádatnak és közutálatnak örvendett – a hirtelen jött (szuper)sztárrá válás gyakran jár ezzel, esetében pedig az ok igen egyszerű volt: a Twilight című film főszereplőjeként millió tinilány szívét rabolta el, de nagyjából ugyanilyen arányban zsibbadtak el a minőségi szórakozásra vágyó agyak is, miközben őt és esetlen mozgású baseballsapkás vámpírtársait figyelték a mozivásznon.

A Twilight-ot újabb részek követték, Pattinson pedig elég rendesen beleragadt a vámpírkarakterbe, amiből néhány (egyéb) romantikusabb szerepvállalás sem tudta kirántani. Most úgy fest, új idők következnek, ugyanis Michael Keaton, Christian Bale és Ben Affleck után ő fogja felölteni Batman palástját a következő filmben, ami bármennyire is tűnik képzavarosnak, gondoljunk arra, hogy  Afflecknél is ráncoltuk a szemöldökünket, és végül is a kémia egész jól működött.

És ha már ismét a reflektorfénybe került Pattinson, kicsit lessük meg közelebbről – vámpírhaj és kokainfehér bőr nélkül. Pattinson hétköznapi, utcai stílusát amerikanizált hipszterként lehet jellemezni: kissé szakadt, kissé múltidéző, de mindenképp érdekes. Ugyanakkor a brit színész előszeretettel próbálja ki magát újabb köntösökben a smart casual világán belül, ahol félbe vágott garbót, Dr. Martens bakancsot, V nyakú pólót vagy összcsíkos hatást is belecsempész a megjelenésébe.

Végül is, többek között ez is egy olyan dolog, amit Batmantől elvárunk a hétköznapi életben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: GQ, Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.