Mi az eredménye annak, ha a japán tradíciókat részben mexikói alapanyagokból, a Yucatán-félszigeten keltjük életre? A válasz a mexikóvárosi Ryo Kan hotelben keresendő. Hogy Rjokan Mexikóban? Igen. Első hangzásra talán bizarrul hangzik, de hidd el, működik.

A hotelt a GLVDK Studio munkatársa, Regina Galvanduque tervezte. A Pánuco folyó partján, Cuauhtémocban található, amelynek ez a része egyébként kis Tokióként is ismert, így még inkább alkalmas arra, hogy a japán és mexikói értékeket, valamint identitást ötvözze.

A hotel a hagyományos japán vendégszeretet, az Omotenashi elvét alkalmazva gondoskodik a vendégeiről, nevét pedig a ryokan (magyar átírással: rjokan) után kapta, amely egy 8. század óta létező tradicionális japán vendéglőtípus. A rjokanok olyan helyek, ahol nemcsak nyugovóra hajthatjuk a fejünket, hanem

Másik jellegzetessége a japán rjokanoknak, hogy egy egyszerű vendégszoba nappaliként, étkezőként és hálószobaként is szolgál. A mexikóvárosi hotelről így elmondható, hogy ideális pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket kínál azoknak, akik szeretnének a mexikói életérzés mellett a távol-keleti ország vendéglátóipari kultúrájába is belekóstolni.

Ez is érdekelhet:

Ijesztő lehet ebben a korábbi börtönből kialakított szállodában aludni - Roadster

A napsugarak beragyogják a szobákat, a fény is szikrázik. Ilyen környezetben akkor sem lehet szomorú a szívünk, ha az éjszakákat egy korábbi börtön ablakai mögött kell töltenünk. Merthogy ebben az offenburgi hotelben valamikor a 19. században még bűnözők alkották szállóvendégek listáját, igaz, ők nem csupán néhány éjszakára csekkoltak be, hanem hosszabb ideig élvezhették a Heinrich Hübsch építész által tervezett épület vendégszeretetét.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon