Eddig is ez volt a világ egyik leghíresebb városa és turistacélpontja, és azóta már minden idők legjobb labdarúgója is ideköltözött. Utazzunk Miamiba.

Miami az Egyesült Államok keleti partján fekvő Florida állam második legnépesebb városa, viszont minden kétséget kizáróan a leghíresebb. A világon is kevés népszerűbb település van, ami egy igazi világváros, aminek vonzereje a fekvése mellett leginkább a sokszínűségben rejlik.

A kulturális változatosságból itt kihozták a maximumot, lakosai gazdag történelemmel rendelkező országok leszármazottjai, akik magukkal hozták a hagyományaikat, ami építészetben és gasztronómiában is megjelenik. Persze amitől igazán híres, az a hosszú, fehérhomokos part, az izgalmas éjszakai élet és a lehengerlő építészet. Ráadásul az éghajlata nagyon hasonlít a Karib-térség éghajlatához, vagyis egész évben meleg van. Nem kell ennél sokkal több.

Florida állam legismertebb üdülőhelye Miami Beach, melyről mindenki fejében felpattan vegy kép valamelyik filmből. Ez egy mesterséges szigetcsoportra épült üdülőváros Miami partjaitól kábé két kilométerre.

A South Beachről talán már mindenki hallott, az ott futó festői utcaképet az a több mint 800 art deco épület biztosítja, mely az Ocean Drive mentén az 1930-as években épült. Az Art déco-negyed a város egyik legizgalmasabb része, amit Old Miami Beach-nek is hívnak. Szintén itt található a Lincoln Road, amely a bevásárlóutcák Messije.

De Miami több ennél: a város 2008-ban első lett Amerika legtisztább városainak listán, mert egész évben tiszta és friss a levegője, tiszta és iható a hálózati vize, rendezett utcái és városszerte újrahasznosító programjai vannak. Egy neves gazdasági kutató cég szerint a város az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb városa, és világszerte ezen a listán a 22. pozíciót foglalja el.

Apropó, Messi: az Inter Miamiba igazolt, és ott lófrál valahol a városban, bármikor össze lehet vele futni. Így még vonzóbb Miami.

Képzeld el, hogy nagybevásárlás közben összefutsz Lionel Messivel

Vannak olyan szerencsések, akikkel pontosan ez történt.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés