De lehet, hogy ez nem is egy lakatfa, hanem az ufók titkos üzenete vagy egy modern művészeti installáció, amit nem értek.

A minap visszavittem egy tesztautót a Porsche Hungáriához a Fáy utcába, ahonnan aztán kellett jutnom valahogy a családhoz, akik közben fogszabályzó-beállíttató partit tartottak a Rottenbiler utcában és ott vártak rám a saját autónkkal. Volt időm bőven, az idő hűvös volt, de kellemes, én meg alapból sem vagyok a fővárosi tömegközlekedés nagy rajongója, ezekben a maszkos-vírusos időkben meg pláne. Úgy döntöttem, megyek gyalog. Öt kilométer az egész, egy óra séta, útközben ott a Városliget, ahol amúgy is nagyon rég jártam. Csak a médiákokból hallom, hogy felperzselik és lebetonozzák az egészet illetve hogy Disneylandet elhomályosító meseország épül benne (hírforrástól függően). Szóval jó kis kirándulás lesz!

A Róbert Károly körút hídján mentem át a Nyugatitól kifelé tartó sínek felett. Nagyon szeretem a lepukkant vasútmelléki vidékeket, kíváncsian nézegettem lefelé a hídról, hátha látok egy új emeletes vonatot vagy valami régi tolatómozdonyt, graffitiseket, akármit, ami érdekes. És akkor észrevettem a biciklilakatot a fán.

Biztos ledobta valaki a hídról, aztán fennakadt. Bár miért dobna le valaki egy biciklilakatot a felüljáróról? Megálltam, hogy jobban megnézzem a lakatot: nyitva van, zárva van, el van vágva, rá van kattintva a fára? És akkor megláttam a többit is:

Úristen, hát mi történt itt? A legelső gondolatom az volt, hogy a lakatok nyilván lopott biciklikről származnak, amiket eldobált a tolvaj, azok meg fennakadtak a fán. De aztán rájöttem, hogy ennek semmi értelme. Ha tolvaj lennék és levágnám vagy feltörném a lakatot, otthagynám a francba, minek vigyem el a bringával együtt? És minek dobálnám le egy hídról? És miért pont egy fára?

Nem, valami egészen más lesz a rejtély megfestésének a kulcsa. De vajon micsoda?

Hogy a fenébe kerültek ezek a biciklilakatok fel a fára?

Egy másik útmenti rejtély, vidékről:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.