A vízben sikerült kivennie a kését a zsebéből és addig szúrta az állat fejét, amíg el nem engedte.

Egy 60 éves ausztrál férfi úgy menekült ki egy nagy krokodil állkapcsának szorításából, hogy egy nála lévő zsebkéssel többször megszúrta a fejét. Az állat a férfit megpróbálta berángatni a közeli folyóba, de ez végül nem jött össze neki és inkább továbbállt.

A Cape York-félszigeten történt támadás során hatalmas szerencséje volt a férfinak, mert az ilyen incidenseket általában nem szokták túlélni.

– mondta Matt Brien, Queensland állam környezetvédelmi osztályának munkatársa.

A férfi a múlt héten horgászni ment a birtokán, Hope Vale közelében, itt támadta meg a vadállat miközben megpróbálta bedobni a botját. A beszámoló szerint a férfi másodpercekkel azelőtt pillantotta meg a krokodilt, mielőtt az támadásba lendült volna. Az állat nekirontott, ledöntötte a lábáról és elkezdte berángatni a folyóba.

A 60 éves ausztrálnak ekkor sikerült elővennie a kését, majd addig szúrta az állat fejét, amíg el nem engedte.

Miután kiszabadult a krokodil szorításából mentőt hívott, a helyszínre kiérkezők rögtön a Cooktown Kórházba szállították. A tájékoztatás szerint a férfi állapota stabil, de súlyos sérüléseket szenvedett.

A szakértők szerint a krokodil a férfit összetéveszthette valamilyen zsákmányállattal, ezért támadta meg. A sósvízi krokodilok száma egyébként robbanásszerűen megnőtt Ausztráliában, amióta 1971-ben védett fajnak nyilvánították őket, az utóbbi években a krokodiltámadások száma megsokszorozódott.

(RTL Today)

Ez is érdekelhet:

Egy elsüllyedt hajó feltárásakor rejtélyes tengeri élőlény úszott elő a roncsok közül

Egy szakértő szerint kizárt, hogy egy óriás tintahalról legyen szó.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában