Dubaj, az arab világ csodája, a világ legmagasabb épületének otthona, ahol mérhetetlen a fényűzés, az egy négyzetméterre jutó luxusprostik száma pont másfél... és ami valójában a világ legízléstelenebb vicce.

Ha csak azt nézzük, hogy az Egyesült Arab Emírségek olajpénzből, amerikai mintára épített a sivatagba egy metropoliszt, már érezhetjük, hogy valami nem stimmel az egésszel. Dubaj nem más, mint az emberi hiúság és a pazarlás szócikkének történelmi léptékű mellékelt ábrája. Bután elköltött olajmilliárdok, a gazdagság oltárán feláldozott természeti kincsek, egy alternatív valóságot élő, saját kultúráját amerikanizáló, célját vesztett társadalom és önként szolgasorba vonult bevándorlók tömegei.

Ezt állítja ez a videó, minden egyes kitételét olyan érzékletesen alátámasztva, hogy az ember szinte elszégyelli magát, amiért valaha is arra gondolt, hogy itt költi el a pénzét:

A tízperces klip miatt egészen biztosan elfogyott néhány levél nyugtató az Emírségek turisztikai hivatalában, már csak azért is, mert a szösszenet szupersikeres. Alig egy hét alatt termelt nyolcmillió megtekintést, miközben nem kevesebbet állít, mint hogy Dubaj egy utópia, amit nagyon gazdag, felelőtlen és cinikus emberek építettek fel, sem pénzt, sem a környezetet nem kímélve.

A repülőjegyet azért már ne mondd le, de ezek után lehet, hogy nem fogsz eldicsekedni vele, hol voltál.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Egyedi berendezéseivel együtt rohad 34 éve a világ egyik legnagyobb jéggyára

Mesébe illő ez az erődített toszkánai városka

További cikkeink a témában