Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság ehetőnek nyilvánította.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerdai kiadott szakvéleménye szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek – írja az MTI.

Az ügynökség állásfoglalásából kiderül, hogy a rovarlárvából származó készítmények meghatározott tenyésztési és elkészítési feltelek mellett biztonságosak, egészségesek és magas fehérjetartalmúak.

A lisztbogár lárvája egészben vagy por formájában emberi fogyasztásra alkalmas.

A rovarlárvák széleskörű élelmiszeripari alkalmazása környezeti és gazdasági előnyökkel jár, ha a hagyományos állati fehérjeforrásokat olyanok helyettesítik, amelyek kevesebb takarmányt igényelnek, kevesebb hulladékot termelnek és kevesebb üvegházhatásúgáz-kibocsátást eredményeznek. Az alacsonyabb költségek és árak növelhetik az élelmezésbiztonságot

Ez is érdekelhet:

Töltő nélkül, de digitális tollal érkezik a Samsung új csúcstelefonja

Töltő nélkül, de jobb kamerával, erősebb processzorral és – az Ultra esetében – az eddig csak a Note-szériára jellemző digitális tollal igyekeznek felülmúlni a konkurenciát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mutatunk egy őszi fesztivált, ami az újbort és a libás ételeket ünnepli

A mesterséges intelligenciával az otthoni wifid is megtáltosodik

Négy gamer eszköz, amivel igazán teljes lehet a játékélmény

További cikkeink a témában
Magyar lakásba magyar bútort – és ne is akármilyet, minőségit!
Hirdetés