Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Madártávlatból videózták le a víz alá került Bucklandet.

A tavaszi olvadás miatt  soha nem látott mértékben öntötte el a víz Buckland községet, a víz alá került településről most videót is készítettek.

A kicsi, mindössze 400 lelkes Buckland 120 kilométerre fekszik Kotzebue városától. Az illetékesek szerencsére gyorsan reagáltak a meleg időjárás okozta olvadásra, így még időben meg tudták kezdeni az evakuációt, ahol szükség volt rá.

Buckland egyébként az azonos nevű folyó partján fekszik, a szakaszon felgyülemlett jég hirtelen olvadása okozta a katasztrófát. A helyiek szerint az elmúlt 20 évben soha nem éltek át ekkora áradást. A lakosság a járműveket és a fontosabb eszközöket megpróbálták a környék magasabban fekvő területeire vinni, sok autót sikerült megmenteni, de a víz így is rengeteg ember otthonát tette tönkre.

A környékbeli településekről többen is a helyiek segítségére siettek, az utcákat csónakokkal járták az önkéntesek, hogy akik bajba kerültek, biztonságos helyre kerülhessenek. A folyón még rengeteg jég van, pedig ahhoz, hogy a víz elkezdjen apadni, az kell, hogy zavartalan legyen az áralmlás.

Alaska Public Media

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.