Izland régi nagy kedvencünk, hihetetlenül fotogén ez a fagyos szigetország, ráadásul ki is termelt néhány zseniálist fotográfust. Az egyik leghíresebb művész képeiből válogatunk most.

Most a RAX becenéven is ismert Ragnar Guðni Axelsson munkáiból mutatunk egy vaskos válogatást. Az izlandi fotós 1974 és 2020 között a Morgunblaðið munkatársa volt, de különféle ügynökségeknek és más magazinoknak is dolgozott és készített sztorikat, közel három évtizede utazik az Északi-sarkra. Fényképei és képes esszéi jelentek meg a Life-ban, a National Geographic Magazine-ban, a Le Figaró-ban, a Stern-ben, a La Vanguardiá-ban és a Time-ban is. A világ egyik legelismertebb dokumentumfilmes fotósa.

A Faces of the North című könyvét tizenöt éven át készítette, a fekete-fehér fényképekből álló gyűjtemény az Izlandon, a Feröer-szigeteken és Grönlandon egyre inkább eltűnő életformákról emlékezett meg. A legutóbbi könyve, a Last Days of the Arctic a kritikusok elismerését vívta ki, számos fotóval a New York Times-ban.

© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson
© Ragnar Axelsson

Még több Izland:

Varázslatos szépségű, háborítatlan világban élnek az izlandi lovak

Izlandi lónak lenni jó. Izland meg gyönyörű még mindig.

100 kilométeren át barangolt Izland legészakibb részein hősünk

Ha csillapíthatatlan vágyat érzel arra, hogy te is hasonló módon ereszd ki a gőzt, akkor megnyugtatunk, nem vagy egyedül.

Egyszerre gyönyörű és baljós a téli Izland

Ez a galéria ambivalens érzékkel tölthet el, mesébe illő az atmoszféra, miközben helyenként inkább egy sötét thrillerre hajaz.

(Forrás: Photographic Mercadillo)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában