Anglia esetében nem az az első gondolatunk, hogy a nyári láblógatós-strandolós nyaralásunkat oda kellene tervezni. Lehet, hogy most ez változni fog. Mutatjuk a brit Palm Beachet.

A briteket nem a kellemes fehér homokkal és a bícsekkel kötjük össze, pedig itt van a világ egyik legkomolyabb földnyelve és strandja, a Sandbanks. A Dorset megyében található Poole városka Anglia déli partján fekszik, és a település jómódú negyede Sandbanks. Ez egy körülbelül egy négyzetkilométeres keskeny földnyelv, amely a Poole Harbour torkolatába nyúlik be.

Ez a tényleg fantasztikusan festő földnyúlvány arról híres, hogy 2005-ben a világ negyedik legmagasabb ingatlanáraival rendelkezett, és emellett a díjnyertes strandjáról is ismert.

Sandbanks és Canford Cliffs Coastline területét a brit Palm Beachnek nevezték el.

A Sandbanks Beach vitathatatlanul a legjobb strand az Egyesült Királyságban – puha aranyszínű homokja, kristálytiszta vize, lélegzetelállító kilátása és a környezet iránti elkötelezettsége miatt. Volt szerencsém személyesen is ellenőrizni, és tényleg nincs benne semmi túlzás.

Pompás hely, nem véletlen, hogy immár zsinórban harmincegy éve folyamatosan megkapja a mindenki által áhított Kék zászló-státuszt.

Sandbanks túlnyomórészt lakóövezet, ahol az ingatlanok a kikötőtől keletre a The Avenue-ig, Poole keleti határáig húzódnak. A lakásokat gyakran több millió fontért adják el, és számtalan hírességnek van itt háza.

 

Ez is érdekelhet:

A hét célpontja-sorozat

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés