Na jó, nem a reptér maga, de minden más igen: poggyászmegőrző, utasfelvétel, covid tesztközpont, ajándékbolt és kávézó. Plusz onnan indul a busz is, aminél egyszerűbb reptéri járat talán nem is létezik.

Idén nyártól már egy, a repülőtértől távol eső helyen, a Kálvin téren található Universal Airport HUB üzletben is elérhetőek egy sor fontos repülőtéri szolgáltatás.

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója az ünnepélyes szalagátvágás előtti beszédében a cég különleges gondolkodásáról beszélt:

„Olyan szolgáltatásban gondolkozunk, ahol az utazás nem a terminál ajtajától tart a leszállásig, hanem akár már a lakásajtótól az út végéig. Még nem feltétlenül jutottunk a folyamat legvégére, de ezzel a HUB-bal tettünk egy nagy lépést felé.”

Arról is beszélt, hogy a covid keserves időszaka után már a második nagyon jó negyedévüket zárták, és a Kálvin téri „kihelyezett terminál” is megfelel a saját maguktól elvárt magas minőségnek, elvégre „a kinti kánikulából ide belépve azonnal megnyugtató érzésem lett, nagyon szép környezet vesz körül, számos praktikus dolgot el tudok intézni, és ha még marad idő az utazás előtt, körülnézhetünk a városban, vásárolhatunk, minőségi időt tölthetünk el.”

Chris Dinsdale középen, fehér ingben, fekete nadrágban –Fotó: Budapest Airport

Egyet tudtunk érteni vele, valóban igényes, komfortos, repteret idéző környezetbe csöppen az ember, és ha hozzátesszük, hogy a kiskörút másik oldaláról indul a 100E busz nyílegyenesen a reptérre, akkor valóban roppant kompakt szolgáltatást kapunk. De nézzük, mit is nyújt pontosan a Universal Airport HUB!

  • Az önkiszolgáló poggyászfeladónál akár a repülőtérre indulás előtt is elvégezheted a poggyászcímke-nyomtatást bizonyos járatokra, egyszerűen és könnyen, amennyiben van érvényes beszállókártyád. A poggyász felcímkézése a Wizzair, az Air France-KLM, a Norwegian és az Aegean légitársaságok utasai számára elérhető, akik így elkerülhetik a repülőtéri sorban állást, a csomagjukat pedig saját maguk adhatják fel a repülőtéren erre kialakított úgynevezett drop off pultoknál.
  • A beszállókártya is kinyomtatható, és lehetőség van az utasfelvételre bizonyos járatok esetén.
  • Leadhatod bőröndödet a csomagmegőrzőben, ha indulás előtt még sétálnál egyet vagy ügyeket intéznél.
  • A Universal Airport HUB a jövőben olyan szolgáltatással is bővülni fog, mint a poggyászfóliázás vagy a bőröndméret-ellenőrzés.

 

A Budapest Airport a fenti szolgáltatásokkal a repülőtéri folyamatokat igyekszik a lehető legjobban egyszerűsíteni és gyorsítani, és sokkal komfortosabb utazási élményt nyújtani, ami alatt a teljes folyamatot értik, akár már onnan, hogy először ránézel az applikációra.

Ha meg már a tényleges utazásnál tartasz, a Kálvin téren becsekkolhatsz, vásárolhatsz vagy kávézhatsz is, kérdés esetén pedig folyamatosan jelen van, és mindenben segít a személyzet, de később tájékoztató videók is lesznek folyamatosan.

Rövid várakozás, elégedett utasok

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér második negyedéve ér el kimagasló pontszámot a nemzetközi utaselégedettségi felmérésen (ASQ), amelyhez a terminálmenedzsment fejlesztései is nagy mértékben hozzájárultak. A biztonsági ellenőrzésnél az átlagos várakozási idő mindig 15 perc alatt van, köszönhetően többek között annak, hogy a kisebb műszaki eszközöket átvilágítás előtt nem kell kivenni a kézipoggyászból.

(Borítókép: Budapest Airport)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A világ legkisebb szigetén csak egy világítótorony fér el