Tinder, Insta és online térkép egyben: új utazási applikáció készült, ami az úti célokról több infót ígér, és való életbeli találkozásokat az út során.

Olyan mobilalkalmazás készült az utazás megszállottjainak, ami ötvözi az Instába integrált wanderlustot, az online térképek hasznosságát és a Tinder lapozgatós funkcióját. Ez az OfftheGrid, ahol az utazók képeket és videókat tölthetnek fel és kommentálhatják is a kalandjaikat, beszélhetnek a következő útjukról, új úti célokat találhatnak, inspirálódhatnak, követhetnek másokat, és valós életbeli találkozásokat is szervezhetnek az utazásaik közben.

A Discover fülön jobbra-balra húzással mondhatsz véleményt, pont mint a Tinderen, csak itt tájképek, híres épületek, egyéb látványosságok szerepelnek. És randi sem lesz, helyette minden húzásért kapsz egy alkalmazáson belüli érmét.

Amikor tíz összegyűlik, feloldódik az a rész, ahol többet is megtudhatsz a kedvenc fotódról: térképet, rövid leírást és a közeli látnivalók listáját is megkapod.

Természetesen lehet vásárolni is érméket, és félreteheted a kedvenceidet. A Trips menüben szervezhetsz valós találkozásokat, látod a többiek útitervét, és üzenhetsz is nekik.

A TechCrunch szerint az OfftheGrid ellenőrzi a profilokat, és beépítettek más biztonsági elemeket is, de nem annyira szigorúakat, mint a randiappoknál, ezért „rendkívül óvatosnak kell lenned, ha az új appon beszélgetsz és ismerkedsz, főleg ha egyedül utazol”.

Bár az alapító Ethan Serbantes azt mondta a magazinnak, hogy nagyrészt éppen az egyedül utazók másokkal való találkozásai kedvéért hozták létre az appot. Ezen kívül a jobb utazástervezés volt cél, ezért sokféleképp szűrhetőek az információk (strandok, vadvilág, éttermek, kirándulóhelyek), és van interaktív térkép a legnépszerűbb képeknek és videóknak.

Az App Store-ból és a Google Play-ből ingyen letölthető appot 18 éven felülieknek ajánlják.

(Forrás: TechCrunch, fejléckép: Porto, Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Már megint ugyanaz az ország nyerte a turisztikai Oscart

Hat éven belül ötödször került ugyanoda az „Európa Legjobb Turisztikai Úticélja” díj.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában