Randira mész, tehát rózsát kell vinni – el ne hidd! Ha minden egyéb részletre kínosan figyelsz, az ajándékot se intézd el rutinból! Tippek.

Inkább ne légy rózsás pasi!

Teljesen tipikus, gyakran ismétlődő kép egy férfi életében: készülődik, menő ruhát vesz fel, illatfelhőbe burkolózik, minden eshetőségre készülve óvszert tesz a zsebébe, és elindul az első randi helyszínére – vélhetően egy étterembe vagy moziba. Útközben drámaian a fejéhez kap, az első útba eső virágárusnál vesz egy (igen, egyetlen szál) vörös rózsát, majd rohan tovább. Érkezés, pár perc várakozás a kiszemelt lányra, és máris megszabadulhat a celofán nélküli, ámde tüskés, minden fantáziát nélkülöző, mégis elvárt ajándéktól.

Ez jelentené a lovagiasságot, az udvarias gesztust? Nos, ismerőseim körében végzett rögtönzött közvélemény-kutatásom ennek ellenkezőjét bizonyítja: kifejezetten idegesítő tud lenni, amikor egy nőnek egész este egy szúrós, vészesen hervadozó virágot kell szorongatnia.

Az első benyomás

Az is kérdéses, kell-e egyáltalán ajándékot vinni az első randira? A két fél még nem ismeri egymást, a férfinak fogalma sem lehet a hölgy érdeklődési köréről, szokásairól (az is lehet, hogy allergiás a rózsára…). Talán tanácsosabb ezzel várni a második találkozóig. Addig is tökéletesen lehengerlő fegyver lehet a férfikézben az udvariasság: figyelj a lány szavaira, nyisd ki neki a kocsi ajtaját, segítsd le és fel a kabátját… ha már itt tartunk, sok pasi ezen a téren kis gyakorlásra szorul. Elég kellemetlen helyzet egy nőnek, amikor próbálják feladni rá a kabátot, de a plafonig kell felnyújtózkodnia, vagy épp hanyatt vágódnia ahhoz, hogy beletaláljon az ujjába. Ha azonban ezt a kis gesztust is figyelmesen hajtod végre, biztosan elkönyvelhetsz egy nagy piros pontot.

Aminek minden csaj örül

  • Különleges, kézműves csoki – nem Milka vagy marcipánszív!
  • Fürdőgolyó, masszázsolaj – vagy más hasonló kényeztetők, amit aztán közösen is kipróbálhattok
  • Csillogó medál, karkötő, hajcsat – nem az értéke a lényeg, inkább aranyos és találó legyen
  • Trendi szakácskönyv – azzal a célzattal, hogy a következő randin közösen főztök belőle valamit
  • Kedvenc virág vagy cserepes növény – akkor javasolt, amikor először mész hozzá vendégségbe
  • Gyertyatartó és illatgyertya – a romantikus hangulathoz

Ha már kommersz, legalább hasznos…

Nem túlzás állítani, hogy a fantáziátlan ajándékok szinte elkerülhetetlenek a bimbózó kapcsolatokban, de nem minden tucatajándék végzi törvényszerűen a kukában. Akadnak olyanok is, amelyeknek – titkon – szinte minden nő örül; ilyen az illatos fürdőgolyó, az illóolaj, vagy akár a finom csokoládé. Azért a marcipán szívet inkább felejtsd el, annál elcsépeltebbet nehéz találni. Nem kell lemondani teljesen a virágokról sem, aranyos lehet például egy picike cserepes növény, amit aztán a megajándékozott locsolhat, gondozgathat – és közben persze arra gondol, akitől kapta: rád.

Járj a kedvében!

Igazán találó ajándékot akkor lehet vinni a választott nőnek, amikor legalább már egy kicsit megismerted. Meglepheted a kedvenc zenekarának egy ritka koncertfelvételével, egy mozijeggyel a legutóbb oly sokat emlegetett filmre, vagy akár egy ritka fűszerrel, amit itthon nehéz beszerezni, de elengedhetetlen kelléke egyik kedvenc ételének. Érdemes azt is kipuhatolni, gyűjt-e valamit, ez bármikor kisegíthet egy ajándékötlettel. Az ilyen kis kedvességekből a választottad pont azt fogja leszűrni, hogy a legutóbbi randin nem csak a levegőbe beszélt, hanem valóban figyeltél rá.

Ajándékok, ha már komolyan gondolod

  • Saját magad által válogatott szerelmes dalok egy CD-n – személyre szabottan neki
  • Szerelmes vers – ha nincs ihleted, megírathatod profikkal is
  • Fényképalbum – benne az első közös fotóitokkal
  • Csajos kulcstartó – rajta a saját lakásod kulcsaival

Gondolkozz női fejjel!

Sose feledd, hogy a nő ugyanazt akarja, amit te is: társat. Ha közös a szimpátia, akkor nyert ügyed van, de csakis akkor, ha megpróbálsz egy kicsit csajosan gondolkodni. Férfiként valószínűleg fel sem merül benned, hogy értéke lehet egy Duna-parton felszedett kavicsnak vagy az első randin fogyasztott bor dugójának. Pedig igen! Igazán kedves ajándék lehet például, ha egy ilyen parafadugóból kis bábut készítesz: rajzolj neki szemet, ragassz rá papírból hajat, szúrj bele pár drótot kéznek-lábnak. Meglátod, megéri a fáradtságot, a szerelmed kincsként fogja őrizgetni még évek múlva is.

Tovább:
A legfrissebb cikkekhez
A rovat legújabb cikkeihez
A konferencián csajozás trükkjeihez

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés