De még inkább a lejátszóra. Royal Blood, London Grammar, Jean-Michel Jarre, Gojira, Pink Floyd... tényleg mindenki talál olyat, amit imádni fog.

Royal Blood - Typhoons

Négy évet kellett várni arra, hogy a Royal Blood új lemezt adjon ki, de nem baj, megérte ennyit várni. A frissen megjelent Typhoons remek harmadik album, rövid, de tömör, a Josh Homme produceri felügyeletével felvett lemez mondjuk nem is lehetne más, mint dögös és ahol kell, táncos. Egész nyáron szólhat a kocsiban, otthon, szólhatna élőben is, de hát ilyesmire nincs is nagyon esélyünk.

London Grammar – Californian Soil

A London Grammar sem arról híres, hogy hibázna. A Californian Soil simán az egyik legjobb lemezük lett tele emlékezetes dalokkal, amelyek baromi jól szólnak, akár olyan táncolhatóbb darabokról van szó, mint a Baby It’s You, vagy a címadó Californian Soil. Sláger sláger hátán, lassan hömpölyögve húz magába. Szép lemez. Kötelező darab a hónapban.

Taylor Swift – Fearless (Taylor’s Version)

Taylor Swift hosszan tartó pereskedés után úgy döntött, hogy újraveszi régi lemezeit, el is kezdte a Fearless-szel, ami extra dalokkal megpakolva került boltokba, hogy az is meg akarja venni, akinek megvan az eredeti. Jó, lehet, hogy nem egy Folklore, de a rajongóknak kedves lesz.

Jean-Michel Jarre – Amazônia

Jarre lemezeit érdemes mindig a legjobb minőségben hallgatni, az Amazonia sem kivétel, a különleges projektet lehetőleg nagyon jó hangrendszeren, de legalább egy nagyon jó fülessel érdemes hallgatni, és lélekben utazni. Nem mindenki lemeze, de érdemes meghallgatni.

The Offspring – Let The Bad Times Roll

Az Offspring nem sűrűn veszi rá magát új lemezre, az utolsó album 9 éve jött ki, és lehet, hogy nem a Let the Bad Times Roll lesz a legjobb, amit valaha kiadtak a kezeik közül, de ez van, ha rajongó vagy, ennek is örülni lehet, és megvenni vinylen, hogy ott legyen a gyűjteményben.

Pink Floyd – Live at Knebworth 1990

Több mint 30 évet kellett rá várni, de 2021. április 30-án végre kézhez vehetjük a legendás együttes 1990-es Knebworth-i fellépésének anyagát. A Live At Knebworth 1990 a Pink Floyd legendás angliai fellépésének élő hanganyagát tartalmazza. Az olyan dalokkal, mint a Wish You Were Here, a Comfortably Numb vagy a Money nem lehet tévedni.

Gojira – Fortitude

Egy jó új Gojira lemez sosem jön rosszul, ki is vagyunk éhezve rá, mert 2016-ban adtak ki legutóbb albumot. Egyelőre úgy tűnik, hogy mindenki meg van elégedve a Fortitude-dal, ott lehet majd az év lemezei között. Az ilyen lemezeket érdemes meg is venni, lehetőleg vinylen.

Yello – 40 Years

Egy jó Yello best of sose rossz, főleg vinylen, főleg, ha 40 éves évfordulóra jött ki, és a dalok újrakevert változatban hallgathatóak. A Yello 40 év után is remek. Hallani kell, hogy miért.

Paul McCartney – McCartney III Imagined

McCartney a karanténban unalmában felvett egy remek lemezt, aminek most feldolgozta a dalait pár viszonylag névtelen zenész, olyanok, mint Beck, Damon Albarn, a Khruangbin, St. Vincent vagy Josh Homme. És így is remek. Sőt, néhány dal még jobb is.

Tom Jones – Surrounded by Time

Ha azt hitted, Tom Jones már nem készít érdekes dolgokat, és öreg fejjel majd kínosan táncdalfesztiválozni kezd, hát nagyon nem, korábbi, gospeles, bluesos albumai után a Surrounded by Time is egy baromi erős lemez, amin még radioheades hatásokat is találni, és még ez is baromi jól áll Tom Jonesnak.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában