A december általában a vékonyodó karácsonyi hajrá miatt a megtorpanás hónapja. Idén nem annyira.

Gran Turismo 6

Megjelenés: 2013. december 6. – Platform: PS3

A Gran Turismo aktuális részét régebben előszeretettel nevezték „AZ” autószimulátornak, azonban a rivális Forza Motorsport elstartolása óta a határozott névelő már nem annyira indokolt. A Polyphony Digital mesterembereinek mindenesetre kijár a tisztelet, még akkor is, ha a legutóbbi GT meglehetősen felemásra sikeredett. A játékosoknak a „premium” megjelöléssel ellátott – valóban a legutolsó szegecsig leprogramozott – verdák mellett el kellett viselniük nem kevés, az előző előtti konzolgenerációból kimaradt, borzalmas kidolgozottsággal megvert autót, hogy a szűrőhibás porszívóéhoz hasonló motorhangokról ne is beszéljünk. A hatodik résszel elérkezett az idő a szépítésre. Az éjszakai versenyek közben asztronómiailag pontos csillagállás (bizony!) annyira nem hoz minket lázba, de a hagyományosan kiváló szimuláció, a változó időjárás és a felturbózott közösségi élmény miatt már előre dörzsöljük a tenyerünket.

Killzone: Shadow Fall

Megjelenés: 2013. december 13. – Platform: PS4

Mivel egy igen veszélyes ásvány bolygószintű berobbanása általában nem szolgálja a lakosság érdekeit, ezért kijelenthetjük, hogy a Killzone harmadik része egy elég csúnya pusztítással zárta le a Helghan elleni invázió keserves napjait. Az ISA (amolyan csillagközi NATO) a pórul járt helghast népességet a Vekta bolygóra menekíti, ahol egy gigantikus fallal választják el őket a sajátjaiktól. Harminc év telik el többé-kevésbé békés együttélésben, a levegőben lebegő konfliktus viszont hogy-hogy nem éppen a Shadow Fall játékideje alatt zuhan a nyakunkba. Aki ismeri a hagyományos fps alapokat egy kőkemény háborús sci-fibe injektáló Killzone sorozatot, annak nem kell nagyon ajánlgatni az alkotás beszerzését. Számunkra egyértelműen ez a hónap favoritja.

Knack

Megjelenés: 2013. december 13. – Platform: PS4

Amikor a PS4 bemutatásakor Mark Cerny büszkén villantott részleteket a Knack-ból, nem igazán voltunk meggyőzve…. és a helyzet az, hogy azóta sem vagyunk. A nyugati tesztek ráadásul olyan vegyes képet festenek erről a platformerről, hogy nem merjük tiszta szívvel ajánlani az azonnali vásárlást. Az érdekes ötletek (Knack egy olyan robot, mely képes magába szippantani az elpusztított tárgyak tulajdonságait) és a viszonylag gyenge next-gen launch-felhozatal miatt azonban megéri majd vetni egy pillantást erre a programra is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés