Nyilván még változhat és változni is fog a nálunk és környékünkön fellépő bandák névsora, de máris akad annyi fontos név, hogy a pénztárcánk zokogni kezd.

 1. 11 / 11

  Blur

  Budapest, Sziget – augusztus 5–12.

  Végre eljön a nagy pillanat, Magyarországra érkezik az újjáalakult Blur, akiknek nevét már tavaly is csiripelték a Sziget-közeli madarak, de sajnos hiába. Idén azonban – hacsak valami komoly baj nem történik – már biztosan halljuk élőben a legjobb dalokat, és néhány újat is Damon Albarn bandájától.

 2. 10 / 11

  Bon Jovi

  Bécs, Krieau – május 17.

  Aki most furcsán néz a Bon Jovi név hallatán, azt abszolúte megértjük. Mit keres egy ilyen öregedő nyálbanda fellépése az év legjobb koncertjei között? Nos, aki így gondolja, az nézze meg egyszer ezt az öregedő nyálbandát élőben, és lepődjön meg. A Bon Jovi ugyanis lemezen már nem annyira erős, de koncerten még mindig lejátsszák a csillagokat az égről. Idén tavasszal Bécsben mutatják be új lemezüket, a What About Now-t.

 3. 9 / 11

  Robbie Williams

  Bécs, Krieau – július 17.

  Hol a Take Thatben, hol szólóban. Ezúttal szólóban. Robbie magyarországi eljövetelére is van még némi esély (a remény hal meg utoljára), de egyelőre be kell érni ezzel a bécsi bulival, ahol a Take the Crown album dalait mutatja be élőben. Aki látta a tévében élőben közvetített londoni fellépését, tudja, hogy Robbie hangja még picit bizonytalan, de még így is ugyanazt a hangulatot hozza koncertjein, mint előtte.

 4. 8 / 11

  Depeche Mode

  Budapest, Puskás Ferenc Stadion – május 21.

  Újra Depeche-turné indul, ami szokás szerint azzal jár, hogy a csapat fellép Budapesten is. A szokásostól eltérően (egyelőre) csak egy koncertet vállaltak, de legalább a legnagyobb stadionunkban. A DM tavasszal hozza ki egyelőre még cím nélküli lemezét, így új dalokra is bőven lehet számítani a májusi bulin.

 5. 7 / 11

  Roger Waters – The Wall

  Budapest, Puskás Ferenc Stadion – augusztus 25.

  Ha lemaradtunk volna az Arénában tartott népünnepélyről, feltétlenül szánjunk időt és pénzt a nagystadionos verzióra is, mert a The Wall olyan elképesztő látványvilággal kel életre, amire nem nagyon lesz példa sem a közeli, sem a távoli jövőben. Legalábbis ahogy a helyzet kinéz. Roger Waters és a Pink Floyd mesterműve remek hangzással.

 6. 6 / 11

  Slash

  Budapest, Papp László Sportaréna – február 7.

  Hála istennek a nagy érdeklődésre való tekintettel új helyszínre, az Arénába került át Slash bulija, így továbbra is lehet jegyeket kapni a kalapok és a riffek királyának koncertjére. A megjelenés mindazoknak kötelező, akik Myles Kennedy előadásában is végig szeretnének hallgatni Slash szóló cuccaiból, klasszikus Guns-dalokból és Velvet Revolver-remekekből néhány pogóra vagy ütemes bólogatásra késztető mesterművet.

 7. 5 / 11

  Kings of Leon

  Nickelsdorf, Nova Rock Fesztivál – július 14–16.

  A fesztiválszezon egyik legnépszerűbb rendezvénye, a Nova Rock fesztivál élen jár az előre bejelentett fellépők terén, melyek közül szívünknek legkedvesebb a problémái után újra színpadra álló Followill tesók koncertje az egyik legnagyobb szám. Állítólag készül az új lemez is, ha igazak az ígéretek, akkor a fellépés idején már bőven a boltokban lesz a 2010-es Come Around Sundown utódja.

 8. 4 / 11

  Kiss

  Nickelsdorf, Nova Rock Fesztivál – július 14–16.

  Ha létezik rockzenei koncert-kliségyűjtemény, akkor azt a Kiss biztosan hosszasan tanulmányozta. De mielőtt még bárki is azt hinné, hogy ezt azonnal vastag betűvel rójuk fel a legendás banda panaszkönyvébe, elmondjuk, hogy Paul Stanley csapata pontosan ettől olyan veszettül élvezetes. Lesz itt minden, tűz, repülés, koreográfia, hosszú nyelvek éjszakája, és hatalmas slágerek. Plusz új dalok a remekül sikerült Monster című lemezről.

 9. 3 / 11

  Queens of the Stone Age

  Sopron, Volt Fesztivál – július 3.

  Annál a hírnél, miszerint Nick Oliveri újra a QOTSA tagja csak az szívmelengetőbb, hogy a banda idén júliusban Sopronba érkezik a Volt Fesztiválra. A nyár elejére érkező új lemezen ugyan Dave Grohl dobol majd, de az ő hazánkba érkezése elég valószínűtlen. Mindenesetre vele vagy nélküle is telt házas eseménynek tűnik a Volt nyitónapja.

 10. 2 / 11

  Green Day

  Bécs, Krieau – május 29.

  Eléggé megosztotta a rajongókat a Green Day utóbbi albumtrilógiája, de azt azért be kell vallani, hogy bárhogy is gondolkodunk róluk, azért remek alapot képeznek egy jó bulihoz. A banda már megint nem tervez magyar fellépést (szégyen, gyalázat), de Bécs sincs túl messze, jobb lesz gyorsan lefoglalni a jegyeket, mert szinte mindig telt ház előtt lépnek fel a sógoroknál.

 11. 1 / 11

  Peter Gabriel

  Bécs, Stadthalle – október 3.

  A mester a legendás So lemezét is eljátssza töviről hegyire, mellé pedig ad néhányat más albumain megjelent szintén fantasztikus dalaiból. Mivel Gabriel nem sűrűn koncertezik, illik megnézni mindazoknak, akik szeretik az egyik legjobb szólólemezét. Vagy a többit.

  Tovább:
  A Player legfrissebb cikkeihez
  2012 harminc legjobb filmje
  Így fest egy Playmate lánya

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában