Nyári sláger mindig kell. Bár mostanában egyetlen megátalkodott Coco Jumbo sem ütötte fel a fejét, azért a magyar ugar is szépen kitermelt néhány nyári hallgatnivalót a forró hónapokra.

The Biebers – Sorry

Kezdjük mindjárt az egyik legnagyobb befutóval, a Puskás-tesók által alapított, ötcsillagos Biebers-formáció második klipes dalával, a Sorry-val. Nem lehet véletlen, hogy egyre több helyen hallod ezt a táncolós dalt, erre bizony vezetni, felkelni, reggelizni, partizni és a strandon barnulni is flottul lehet, így hatalmas jövőt jósolunk ennek a tracknek.

Hősök – Enyém

A Hősök mindenkié. Az egyre népszerűbb rapperek most valami igazán nyárkompatibilis dalt húztak elő a lemezről, amely a fesztiválokon is jól hangzik, lehet rá bólogatni, csajozni, pancsolni, a dallama pedig nem megy ki a fejedből még egy teljes sörgyár elfogyasztása után sem. Laza, szexi, kúl. Így kell ezt csinálni!

Sub Bass Monster – Ne sírj anyám

Szabi egyből egy akkora track társaságában tért vissza a Fekete lemez-ről, ami minden részeg álma, ezt a szöveget nagyjából mindenki szívéből tudja énekelni, aki rúgott már be annyira, mint egy albán kőműves. Lehetőség szerint kettőnél többször. És ugyebár a nyár és a reggae kéz a kézben járnak.

Punnany Massif – Szabadon (Na-na-na)

Már csak azért is lehet a Punnany dalából a nyár egyik legnagyobb favoritja, mert ez bizony a Sziget Fesztivál hivatalos dala, és az sem mellékes tény, hogy bármi, amit a banda kiad a kezei közül mostanában, az arannyá vagy platinává válik. Na-na-názni pedig mindenki szeret. Még az is, aki nem.

Brains feat. Sian Evans – We Are One

A drum & bass dallamosabb oldala sem feltétlenül sötétséghez született, ez a track pedig remekül megalapozza a nyári pancsi-fesztivál-szabadtéri partik hangulatát. Megkockáztatjuk, a legjobb Kosheen-track, amelyhez a Kosheen zenészeinek semmi köze sincs. És az, hogy magyar, külön büszkévé tesz minket.

Cloud 9+ – Breathe In

Namármost a dubsteppel nem ápolunk túlságosan közeli barátságot, a Cloud 9+ azonban meglehetősen szerethető magyar társulat, akik ha úgy vesszük, itthon indulnak neki annak, hogy enyhítsék a Pendulum iránt érzett hiányunkat (már ha létezne bennünk ilyesmi). A Breathe In kellemes nyári fesztiváldal, néhány sör mellett el lehet bólogatni rá, ha megfelelő hangerővel szól.

Mocsok 1 Kölykök – Ebben az évben

Amíg nem érkezik meg az új Supernem-dal, addig a Mocsok 1 Kölykök megbízhatóan szállítják a hasonló felfogású szerzeményeket. Nem nagy csoda, haverzenekarról van szó, megjegyezhető, idézhető szövegekkel. Mert hát milyen sor az, hogy 200 pulton szépen hoztam a formám, remélem, legalább apám büszke volt rám? Zseniális.

The Bülbüls – Féltelek

Gyakorlatilag a semmiből került elő egy testvérpár, és írt egy olyan szomorkodós dalt, ami azonnal a szívedbe mar. Bár még senkinek sem mond semmit a Bülbüls név, van egy olyan sejtésünk, hogy hamarosan a szuszt is kijátssza majd belőlük az MR2. Ha így folytatják, biztosan.

The Moog – Unbound

Teljesen más dal a Moogtól, mint a szokásos, de még a szintipop is jól áll nekik, olyannyira, hogy el tudnánk képzelni egy balatoni retródiszkóban, ahogy nyakszintivel, széles pózokkal adja elő a banda. Erre nemigen lesz példa, ennek ellenére sötét, táncoskedvű nyári napokon tökéletes befutó lehet az Unbound.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A Sony húsvéti ajándéka egy ingyenesen megnézhető Pókverzum-rövidfilm

Már itt is van a Szegény párák rendezője új filmjének első kedvcsinálója

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés