Ha egy sorozat pilotja lenne A szállító: Örökség, nincs kizárva, hogy megtartanánk amolyan guilty pleasure-élvezetnek. De nem az. Csak egy nagyon olcsó mozifilm-verzió egy fura Cobra 11-ből.

Jason Statham A szállító 3-mal búcsút intett az Audinak, bajban voltak hát a negyedik rész készítői, hogy kit tegyenek meg a feladatát minden körülmények között teljesítő autós igazságosztónak. Mivel a büdzsé láthatóan egy nagyobb magyar gólyatáboréval volt egyenértékű (értsd: az egész filmben egy luxusjacht kibérlése, és pár középkategóriás autó összetörése lehetett a legnagyobb tétel), nagy nevek nem is jöhettek szóba, jött tehát Ed Skrein, azaz Daario a Trónok harcából, nem nagyon illik hozzá az egész, de legalább nem kell neki kifizetni Svájc féléves költségvetését. Húzónévnek sikerült megszerezni Ray Stevensont, legalább valaki játsszon is már ebben a nyomorult filmben, míg a többiek úgy tesznek majd, mintha.

 

És pont ilyen A szállító 4: kb. másfél órán keresztül úgy tesz, mintha. Mintha ez egy szállító-mozifilm lenne, ami valamennyire követi a három elődöt, de minőségileg mégis inkább olyasmi, mintha a borzalmas sorozat-változat kapott volna egy teljes estés verziót. Mintha lennének benne rendes színészek, de inkább csak különféle színészpalánták és modellek játszanak, mintha lennének benne rendes akciójelenetek, mintha jól nézne ki, mintha nem áradna belőle minden pillanatban, mennyire nem volt rá pénz.

A szállító: Örökség pedig egész vállalható sztorival készült a megmérettetésre, az új arcú Franket ezúttal egy nő húzza csőbe, egy egyszerű szállításnak tűnő melót vállal el, azonban gyorsan egy maffialeszámolás közepén találja magát, és mintegy grátiszként még apját is elrabolják. A csajok szexisek, Frank apja (Ray Stevenson) rettenetesen laza, a szállítót pedig még mindig nem lehet legyőzni, legyen ő akár egy kíméletlen, brutálisan vezető akciósztár, vagy Ed Skrein.

A The Transporter Refueledben nagyon olcsó a benzin, és abból sem tankoltak túl sokat. Nincs benne túl sok akciójelenet, és azok sem valami jellegzetesek, és tulajdonképpen tényleg nem lehetne rá haragudni, annak ellenére sem, hogy akadnak benne bődületesen nevetséges fordulatok és megoldások, ha nem kellene érte mozijegyet fizetni. Ez bizony tévéfilm, vagy sorozatminőség, minden képkockája, minden megoldása erre utal. Ez a produkció ebben a formában viszont egy mozijegy áráért nem túl szimpatikus. A legidegesítőbb az egészben viszont az, hogy ha szántak volna rá némi pénzt, ez lehetne az egyik legjobb Transporter-epizód. De sajnos lefullad alattad, ha sokat akarsz tőle.

A player szerint

  • Kevés az akciójelenet, de a sztori egész jó lenne több pénzzel és más színészekkel
  • Ray Stevensonon kívül minden színész csapnivaló
  • Látszik, hogy nem szántak rá túl sok pénzt
Player-méter
4
És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés