Sudan nagyon jó parti. 43 éves, egy 90 ezer angol holdnyi ingatlanon él, katonai őrség vigyázza minden lépését és... hím fehér orrszarvúként ő fajának utolsó élő férfija.

Egy reklámcég a Sudan felügyeletét ellátó kenyai alapítvánnyal együtt egy rendkívül ötletes, 190 országot elérő kampányt indított Sudan fajának megmentésére. Ahhoz, hogy ki tudjanak dolgozni valamiféle tudományos eljárást a nőstény fehér orrszarvúk mesterséges megtermékenyítésére, és ahhoz, hogy továbbra is biztosítani tudják a védelmet Sudan számára, pénzre van szükség, amit az alapítvány önmagától egyre problémásabban képes előteremteni.

Regisztrálták hát a világ legvonzóbb agglegényét a Tinderre, ami jelenleg a világ legnépszerűbb randialkalmazása. Azok, akik jobbra húzták Sudant, egy üzenetben megjelenő linken konkrét összeggel is hozzájárulhattak a boldogulásához.

A kampány hatalmas sikerrel zárult. Az ügy nem csak bekerült a legnagyobb tévécsatornák napi hírei közé, de rengeteg népszerű showműsor is foglalkozott vele, miközben kétmillióan húzták jobbra Sudant és az adományok 320 %-kal emelkedtek.

Hit az emberiségben: egy időre visszaállítva.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában