Jó nap ez A Gyűrűk Ura rajongói számára, hiszen végre konkrétumok érkeztek minden idők legdrágább sorozatának sztorijával kapcsolatban.

Arról a szériáról beszélünk, amire az Amazon félmilliárd dollárt tapsol el, és amiből a cég már be is rendelt öt évadot, annak ellenére, hogy a premier még a fasorban sincs.

A találgatások után most már hivatalos forrásból tudunk tájékozódni, az Amazon ugyanis közzétette a sorozat szinopszisát, melyből kiderül, hogy a sztori több ezer évvel Peter Jackson két trilógiájának eseményei előtt fog játszódni.

A két részes pilot már dobozban pihen, de a világjárvány miatt tartani kellett egy hosszabb szünetet, így a többi epizód forgatását csak a következő napokban fogják elkezdeni Új-Zélandon, ahol Jackson filmjei is készültek annak idején.

A szinopszis szerint a széria a Másodkorban játszódik majd Középföldén, háromezer évvel a Harmadkorban játszódó filmek eseményei előtt, és a főgonosza a legnagyobb gonosz lesz, akit J. R. R. Tolkien világa valaha látott. Az Amazon azt is közölte, hogy az alkotásban nemcsak új, de régi, jól ismert karakterek is felbukkannak, akik az eredeti trilógiában, illetve a Hobbit-trilógiában már látott helyszíneket is bejárják majd.

Az Amazon grandiózusnak ígérkező szériája évadonként 8–10 epizódból fog állni, és már alig várjuk, hogy leülhessünk a bevezető részek elé.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Már magyarul dörmög Black Adam