Különleges attrakcióval gazdagodott Bécs egyik jelképe, a Duna-torony: Európa legmagasabb csúszdáját tudhatja a magáénak. Az átlátszó, kivilágított műalkotás a híres német művész, Carsten Höller alkotása és legalább három évig a tornyon marad. Az adrenalin-függők a torony külsején, 165 méteres magasságból csúszdázhatnak egy szinttel lejjebb.

Látványos helikopteres akciónak lehettek szemtanúi kedden az osztrák fővárosban lévők, amikor helyére emelték a bécsi Duna-torony legújabb attrakcióját, egy átlátszó csúszdát. Ezzel a torony északi oldalán, 165 méteres magasságból lehet lecsúszni a 15 méterrel lejjebb lévő kilátóteraszra. A torony üzemeltetői szerint a német művész, Carsten Höller alkotása Európa legmagasabb csúszdája.

Az új attrakciót november közepétől lehet kipróbálni és legalább három évig a helyén marad.

Hermann Krammer, a Duna-torony ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nem volt könnyű megfelelni az összes feltételnek. Egyrészt, mert a Duna-torony 2001 óta műemlékvédelem alatt áll, másrészt pedig, mivel a legmagasabb szintű építészeti és biztonsági előírások vonatkoznak rá. Amíg be nem fejeződik a csúszda szerelése – 2023. október 17-ig – a Torony zárva tart.

Helikopterrel emelték a helyére a bécsi Duna-torony új attrakcióját © Donauturm Wien / R. Fasching, K. Patzak, A. Stöger

Krammer azt is elmondta, hogy jól haladnak a panoráma-kávézó forgatómechanizmusának javítási munkái is, amely csaknem hatvan év után szorult műszaki felújításra. A tervek szerint a kávézó még idén újra elkezdhet forogni, hogy páratlan kilátást nyújtson az osztrák fővárosra.

Az 1964-es megnyitása óta 23 millió ember járt a Duna-toronyban, az elmúlt időszakban évente 420 ezren keresték fel Bécsnek ezt a híres jelképét. A látogatók 50 százaléka külföldről érkezett.

(Forrás: Bécs város | Nemzetközi Irodák, fejléckép: Új attrakcióval gazdagodott a bécsi Duna-torony © Donauturm Wien / R. Fasching, K. Patzak, A. Stöger)

Ez is érdekelhet:

Kukásautókkal és graffiti-nézegetéssel vár a Múzeumok Hosszú Éjszakája

Még simán elcsípheted a bécsi Múzeumok Éjszakáját a hétvégén.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Hihetetlen, de a Furiosa egyik színészének közleményben kellett tisztáznia, hogy ez csak egy film, nem a valóság

További cikkeink a témában