Viszlát DualShock! Helló DualSense!

A Sony leleplezte a PS5 kontrollerét, ami kivételesen nem a DualShock-szériát folytatja az ötös számmal, új nevet kapott, ez a jószág már DualSense névre hallgat. Újratervezett designnal és új funkciókkal támad, elég hatásosan, mert már most meg akarjuk tapogatni.

A DualSense-ről már tudni lehetett, hogy nyomásérzékeny triggerekkel lesz felszerelve, azaz nem mindegy, hogy mennyire billented meg a hátsó gombokat, így ha például egy játékban íjazni kell, de te nem akarod messzire lőni a nyilat, akkor csak picit nyomod meg, ha távolra akarod lőni, akkor benyomod tövig. A kontroller haptikus feedbackkel lép át a DualShock 4 rezgésein, a Share gombot pedig kiddobja, és a helyére valami újat csempész.

A gombot Create-nek hívják majd, és a Sony Interactive Entertainment fejese, Hideaki Nishino a PlayStation Blogon úgy írta le, hogy nagyjából az lesz a funkciója, mint a Share-nek, de azt mondja, valami teljesen újat adnak majd vele, és később magyarázzák el, hogy mi is ez.

És ami a legjobb, a DualSense beépített mikrofonnal rendelkezik majd, így aztán ki lehet dobni a headseteket a francba. Bár azt azért Nishino hozzátette, hogy ha hosszabb ideig játszol, akkor elengedhetetlen lesz egy kényelmes headset.

A PlayStation 5-öt továbbra is karácsony környékére ígérik.

 

És ezt olvastad már?
Az internet megőrül Johnny Depp ügyvédjéért, aki gyakorlatilag feltörölte a padlót a hazug Amber Hearddel
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!