Tavaly a DC Comics Son of Kal-El címmel sorozatot indított Superman, azaz Clark Kent, kriptoni nevén Kal-El és Lois Lane 17 éves megébredt (woke) fiáról, Jon Kentről, aki bolygópusztító szupergonoszok helyett az éghajlatváltozás, az iskolai lövöldözések és az illegális bevándorlók deportálása ellen küzd, majd az ötödik számban összejön egy meleg aktivista barátjával.

A 2021 júliusában indult széria ötletgazdája és írója, Tom Taylor egy interjúban elmondta, hogy ha ismét egy heteroszexuális fehér férfi mellkasára biggyesztették volna a nagy S betűt, az szerinte egy elszalasztott lehetőség lett volna.

A sztorifolyam első füzetéből még 68 800 darabot adtak el, ami a megjelenés hónapjában az eladási toplisták 17. helyére volt elég. A negyedik részből már csak 37 500 talált gazdára, amivel a cím az 55. helyre szorult, a múlt hónapban pedig 34 000 példányt sikerült eladni.

A DC Comics végül bejelentette, hogy a Son of Kal-El decemberi száma lesz az utolsó, mellyel így véget ér a sorozat.

Az illetékesek mindenesetre tagadták, hogy a sorozatot törölték volna és azzal érveltek, hogy Jon Kent vissza fog térni különböző, már létező szériákban. A cég egyik szóvivője elmondta, hogy mindig is az volt a kreatívok terve, hogy a Superman név visszaszáll Clark Kent karakterére, de 17 éves fia sem tűnik el, legközelebb az Adventures of Superman: Jon Kent című szériában fog szerepelni.

A Son of Kal-El megjelenésének idején egyébként kirobbant egy kisebbfajta botrány a DC Comics háza táján, ugyanis a széria miatt a cég egyik konzervatív grafikusa, Gabe Eltaeb tiltakozásul felmondott és egy általa woke-ellenesként definiált képregényen kezdett dolgozni egy másik kiadónál. Isom című sorozatának első kiadása 43 000 példányban kelt el.

(forrás: Daily Mail)

Ez is érdekelhet:

17 éves magyar srác tervezte a LEGO legújabb szettjét

Thierry Henry és az angol válogatott sztárja, Marcus Rashford csinál hírverést Donát készletének.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Végül a Netflix mutatja be Richard Linklater új vígjátékát, melynek be is futott az első kedvcsinálója